Your browser does not support JavaScript! 5 redenen om te overwegen om een ouder huisdier te adopteren | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

5 redenen om te overwegen om een ouder huisdier te adopteren


Volwassen katten en honden worden in dierenasiels op hartverscheurende wijze over het hoofd gezien omdat gezinnen begrijpelijkerwijs aangetrokken worden door onweerstaanbare puppy's en kittens. Hoe mooi het ook is om nieuwe familieleden te verwelkomen als ze nog klein zijn, er zijn wel degelijk voordelen bij het adopteren van een ouder huisdier die u misschien niet eerder had bedacht...

1. Ze zullen al zindelijk zijn

In de regel zijn katten heel hygiënebewust, maar ze moeten nog leren waar ze hun behoefte kunnen doen (en nog belangrijker, waar niet!). Hetzelfde geldt voor pups. Het zindelijk maken van een pup kost veel tijd en geduld en een paar ongelukjes onderweg, maar een volwassen huisdier weet al waar het niet mag.

2. Ze hebben vaak betere manieren

Oudere honden en katten met meer levenservaring zullen beter gesocialiseerd zijn dan een pup of een kitten en meer gewend zijn aan mensen en andere huisdieren. Ze hebben ook vaak meer geduld met kinderen! Bovendien krijgt u wat u ziet: een volwassen huisdier met een volledig ontwikkelde persoonlijkheid, zodat u een metgezel kunt kiezen met een aard die het beste bij uzelf past.

Vergeet ook niet dat geadopteerde huisdieren door de dierenarts zijn gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze in goede gezondheid zijn voordat ze naar een nieuw thuis vertrekken.

3. Ze zorgen voor ontspannend gezelschap

Puppy's en kittens hebben veel tijd en energie nodig - niet alleen met oefening en spel, maar ook bij het opruimen na een knaagsessie of na een paar onverwachte momenten van grote onrust, dat op mysterieuze wijze samenvalt met favoriete huisplanten die in het rond vliegen! Natuurlijk moeten oudere honden nog steeds uitgelaten worden, maar huisdieren die wat ouder zijn, genieten vaak van net wat meer slaapmomenten aan uw voeten en zijn daarmee de perfecte metgezellen voor baasjes die zich wat willen ontspannen.

4. Ze houden nog steeds van spelen

Net als mensen zijn huisdieren net zo jong als ze zich voelen! Een volwassen hond zal er nog steeds van houden om achter een bal aan te rennen in het park en oudere katten zullen nog steeds de kans aangrijpen om een touwtje te achtervolgen. U zult ontdekken dat een volwassen huisdier net zo lief en vol persoonlijkheid is en vaak net zo hilarisch als een jong huisdier.

5. Oudere huisdieren hebben de meeste liefde nodig

Een ouder huisdier in een asiel was waarschijnlijk ooit iemands geliefde metgezel, wiens eigenaar niet meer in staat was om voor hem te zorgen na een verhuizing naar een ouderenwoning of ziekenhuis. Natuurlijk hebben veel oudere huisdieren oudere eigenaren en is het niet heerlijk om te bedenken dat u een ouder dier dat zijn geliefde baasje misschien heeft overleefd een nieuwe thuis kunt bieden. Dierenopvangcentra kunnen enge en uitdagende plekken zijn voor oudere huisdieren en hoewel we er liever niet aan denken, moeten ze tragisch genoeg vaak worden ingeslapen als geen nieuw thuis kan worden gevonden. Het adopteren van een ouder huisdier en het geven van alle zorg en liefde die u hebt, verandert hun leven en de liefde en dankbaarheid die u krijgt, zal ook uw eigen leven veranderen.

Andrew Bucher
Dierenarts en mede-oprichter van Medicanimal