Your browser does not support JavaScript! De Purrfecte verhuizing | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

De Purrfecte verhuizing

Niemand vindt het leuk om stress te hebben als u alle spullen inpakt als u gaat verhuizen. Voor veel mensen is verhuizen best spannend. Een nieuwe plaats en nieuwe uitdagingen. Verhuizen is niet altijd even makkelijk voor uw huisdier. Hoewel er wellicht nieuwe bezienswaardigheden en geuren zijn, evenals verschillende wegen om te zwerven, zijn er ook de stress van een nieuwe omgeving, zowel binnen als buiten, en de mogelijke dreiging van andere dieren. Dit is vooral van belang voor zelfstandige katten, die graag op eigen houtje hun nieuwe territorium gaan verkennen.

Andrew Bucher, mede-oprichter en hoofd dierenarts bij Medicanimal zegt:

“Terwijl onze aandacht uitgaat naar het inpakken, administratie en de financiën, is het ook belangrijk om aan uw kat te denken. Het kan een stressvolle tijd voor ze zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met hun angsten en wat u kunt doen om ze te helpen wennen.”

Als u van plan bent om te gaan verhuizen of er al mee bezig bent, zijn hier een aantal dingen om te overwegen zowel voor als na het verhuizen:

1) Planning: Kattten zijn zich bewust van alle veranderingen in en rond het huis. Voormalige schuilplaatsen zijn misschien niet meer zo rustgevend als eerst en hun favoriete ligplekje is misschien verplaatst. Het is belangrijk om uw kat niet te laten stressen. Maak een aparte ruimte tijdens de verhuizing met veel speelgoed, eten en drinken. Ze eisen ook veel aandacht op, dus zorg ervoor dat u ze genoeg aandacht geeft tussen de bedrijven door. Dit verkleint ook de kans dat ze zullen ontsnappen. Het laatste wat u wilt doen, is een dag zoeken naar uw kat!

2) Verhuizen: Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar stop uw kat NIET in de verhuiswagen of in de kofferbak van uw auto. Uw kat is onderdeel van uw familie en moet dus met u mee in de auto. Als het een lange reis is, vergeet dan niet om vaak te stoppen en water te geven.

3) Alternatief: Als uw kat heel nerveus is, onlangs onwel is geworden of al op leeftijd is, kunt u ze misschien voor een paar dagen in een pension plaatsen. Dit zorgt ervoor dat u gewoon kunt doorgaan met het in- en uitpakken. Uw kat is dan weg van alle stress rondom de dag van het verhuizen zelf. Zorg er wel voor dat het een pension is dat u kent en vertrouwt.

4) Aankomst: We begrijpen dat er prioriteiten zijn en dat het uitpakken weken kan duren, echter, het is ook belangrijk dat uw kat gesetteld geraakt. Zoals we al eerder hebben verteld, is het belangrijk dat u ook nu een ruimte maakt met speeltjes, eten en drinken. Een ding om te overwegen zijn producten zoals kattenkruid of sprays met kunstmatige feromonen die zullen helpen om uw kat te kalmeren.

5) Settelen: Het is allemaal erg afhankelijk van het karakter van uw kat, maar u moet dit moment zo rustig mogelijk benaderen. Probeer uw kat bij voorkeur ongeveer 2 weken binnen te houden. Daarna kunt u uw kat mee naar de tuin nemen zodat hij/zij kan wennen aan de nieuwe omgeving en geluiden. Als u bezorgd bent dat uw kat gaat ontsnappen, probeer uw kat dan aan een riempje te houden.

6) Veiligheid: We kunnen allemaal verdwalen als we onze nieuwe omgeving gaan verkennen, zo ook uw kat. Zorg er dus voor dat u een halsband heeft met een plaatje waar uw nieuwe adres op staat. Het is verstandig om langs de dierenarts te gaan en uw kat te laten chippen als u dit nog niet gedaan heeft. Als uw kat al een chip heeft, vergeet dan niet om uw dierenarts te informeren over uw nieuwe adres. Bent u verhuisd maar bent u nog wel een beetje in de buurt gebleven van uw vorige woning, vergeet dan niet de nieuwe bewoners van uw oude huis te informeren over uw kat. Katten zullen geneigd zijn om de oude routes te pakken en zo weer naar uw oude huis lopen.

7) Instincten: We vinden het allemaal leuk om naar onze katten te kijken, zeker als hun natuurlijke instincten vorm krijgen. Als u kleiner gaat wonen of verhuist naar een woning met een kleine of zelfs helemaal geen tuin, waarom introduceert u dan geen nieuwe dingen zodat ze kunnen verkennen, zoals dozen, speeltjes en droog voer om te jagen.

8) Speeltijd: Het maakt niet uit waar je bent, katten hebben liefde en aandacht nodig, dus zorg ervoor dat je tijd vrij maakt om te spelen.