Your browser does not support JavaScript! Een puppy in huis | Hond | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Een puppy in huis

Een puppy in huis

Puppies zijn van nature speels en nieuwsgierig. Een puppy in huis brengt leven in de brouwerij! Bent u voorbereid op de komst van deze kleine avonturiers? 

Zorg in ieder geval dat u in huis hebt:

-   - Een voer- en waterbakje die niet kunnen omvallen

-   - Een hondenhok of –mand waar de hond comfortabel in kan liggen en bewegen. 

-   - Een zachte, wasbare deken waar de hond op kan liggen

-   - (Kauw)speeltjes

-   - Het voer dat de puppy gewend is  te eten (informeer bij de eigenaar. U kunt later nog altijd overstappen op iets anders).

-   - Halsband en hondenlijn, halsbanden die u om de hals klikt zijn het beste geschikt voor puppies.

-   - Een goede shampoo voor puppies

-   - Borstels

-   - Indien aan de orde: hekjes om trapgat of deuropening af te schermen.

-   - Afspraak maken voor puppytraining (informeer bij uw dierenarts)

In huis:

- Puppies spelen ontdekken er raak op los. Alle plekken en hoekjes in huis worden onderzocht en besnuffeld. Zorg er daarom voor dat uw huis ‚‘puppyproof‘ is!

-   - Werk elektriciteitsdraden goed weg zodat de puppy er niet aan kan bijten

-   - Berg lange gordijnen en tafelkleden op zodat de puppy er niet aan kan gaan hangen of bijten

-   - Let op met planten, ze kunnen giftig zijn. Plaats ze zodanig dat uw pup er niet bij kan.

-   - Laat geen schoenen, tassen enzovoort in huis rondslingeren; uw pup kauwt er graag op!

- Het is lastig om uw puppy aldoor in de gaten te houden. Een bench biedt uitkomst als het even niet mogelijk is om een oogje in het zeil te houden. Maak van de bench een comfortabele, veilige plek voor uw pup. Gebruik het nooit als een plek om straf uit te zitten. Ook zijn er sprays beschikbaar die uw pup ervan weerhouden om op spullen in huis te bijten en kauwen.

- Zorg ook dat uw tuin een goede omheinding heeft zodat uw puppy niet kan ontsnappen.

De rest van het gezin

Betrek kinderen in de komst van de puppy. Het is immers ook hun huisdier! Ze kunnen er meer spelen en knuffelen maar een puppy is geen speelgoed; het kan bijten! Kinderen moeten er voor leren zorgen. Wijs ze er op hoe ze de pup het beste kunnen vasthouden, dat ze het niet moeten storen als het eet en de puppy met rust moeten laten als het slaapt, enzovoorts.

Zorg voor een ritme, dat is fijn voor de pup en uzelf. Geef de pup het liefst elke dag op dezelfde tijd eten, ga op vaste tijden met hem wandelen en trainen en leg u pup elke avond op hetzelfde tijdstip te slapen.

Een pup van drie tot zes maanden oud heeft drie maaltijden per dag nodig. Hierna heeft een hond genoeg aan twee maaltijden, maar dat kan per hond verschillen. Volg altijd de gebruiksaanwijzing op de achterkant van het pak voer dat u gebruikt. Houd het gewicht van uw pup de eerste zes maanden in de gaten. Komt uw hondje teveel aan, raadpleeg dan uw dierenarts over het eetpatroon van uw pup..

Registratie bij de dierenarts

Een puppy met iedere week ontwormd worden totdat het twaalf weken oud is. Bespreek met uw dierenarts hoe dit in zijn werk gaat. Hij kan u ook inlichten over de inentingen die uw pup nodig heeft.

Hondentraining

Als u nog nooit een hond hebt gehad, kan het nuttig zijn om een hondentraining met uw hond te volgen. Sommige dierenartsen organiseren ook zogeheten puppyparties, bedoeld om jonge honden met elkaar in contact te brengen en om de eigenaar tips voor verzorging en opvoeding te geven.

MedicAnimal wenst u veel plezier en geluk met uw nieuwe pup. Hebt u vragen over uw huisdier, raadpleeg dan ons online, live forum.