Your browser does not support JavaScript! Flea allergy dermatitis (FAD). | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Flea allergy dermatitis (FAD).

Flea allergy dermatitis (FAD).


Flea allergy (Vlooienallergie) dermatitis (FAD) is een overgevoeligheid voor vlooien, mogelijk veroorzaakt door overmatige blootstelling aan vlooien. Een hond met FAD, krijgt last van extreme jeuk als het gebeten wordt door een vlo.


Symptomen:

De eerste reactie op een vlooienbeet is:

-          Rode uitslag

-          Krabben, bijten, liken op de plek van de beet

-          Ontstekingen

Gevolgd door:

-          Pijn op de plek van de beet

-          Verlies van haar

-          Gele korstjes

FAD komt het meest voor rondom het achterwerk en de staart van de hond. Soms zit FAD ook aan de binnenkant van de dijen, buik en de flanken.

Mijn hond heeft geen vlooien meer maar vertoont wel de symptomen van FAD. Hoe kan dit?


Dat komt vaker voor. Het betekent dat er nog steeds vlooien in de buurt zijn. Pas als alle vlooien en eitjes uit de weg zijn geruimd, zullen de symptomen verdwijnen.

Hiervoor moet u niet alleen de hond zelf met een goed anti-vlooienmiddel behandelen, maar ook uw huis en tuin. Een vlooienspray is hiervoor het meest geschikt; het is makkelijk in gebruik en pakt behalve de vlooien ook de eitjes aan. In vlooiensprays zitten van oudsher pesticiden deze kunnen mensen huiverig maken om in het huis en in de tuin te gebruiken. De nieuwe spray Skoosh is niet giftig en veilig in gebruik.

 

Reageert uw hond sterk op vlooienbeten, raadpleeg dan uw dierenarts. Deze kan u het beste vertellen wat toe doen aan vlooienpreventie in uw situatie.