Your browser does not support JavaScript! Gezonde veranderingen die u in stand kunt houden | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Gezonde veranderingen die u in stand kunt houden


We naderen het eind van januari, wat voor velen het moment is waarop we onze voornemens in de steek laten. De blender is verbannen naar de kast, sportschoenen mogen nog een jaar aan de haak blijven hangen en de courgetti is weer vervangen door chips.

De meesten van ons vinden de kunstmatige “Nieuw jaar, nieuwe ik”-voornemens bijna onmogelijk om waar te maken. Een recente studie heeft aangetoond dat een overweldigende 80% zijn/haar voornemens niet langer dan 6 weken kan volhouden. Voel u dus niet te schuldig als u het al eerder opgaf.

Volgens onderzoekspsychologen zijn er verschillende redenen waarom we het zo moeilijk vinden om ons aan onze voornemens te houden. Om u te helpen om permanente veranderingen te maken, hebben we enkele suggesties opgesteld die meer slaagkans hebben dan zeggen dat u elke dag om 6 uur ‘s ochtends een 3 uur durende wandeling met uw hond zult maken. Gezonde gewoontes kweken met uw huisdieren zal hen beschermen tegen gezondheidsproblemen en zal er ook voor zorgen dat ze er elke dag goed zullen uitzien en zich goed voelen. Hier zijn de redenen waarom we voornemens niet waarmaken en enkele alternatieven met potentieel.

Reden nummer 1: U neemt te veel hooi op uw vork
In een ideale wereld zou u misschien beginnen met elke week hun tanden te poetsen, ze meer laten bewegen, hen elke dag borstelen en een voedseldagboek bijhouden om ervoor te zorgen dat ze niet verdikken. In de echte wereld is dat waarschijnlijk wat te hoog gegrepen. Kies een ding dat zal bijdragen aan de gezondheid van uw huisdier, blijf het volhouden tot het onderdeel is van uw routine en dan kan u denken aan de volgende verandering die u wilt doorvoeren.

Reden nummer 2: U heeft geen plezier
Als het leuk is om aan een voornemen te werken, is er meer kans dat u het zult volhouden. Als u vindt dat uw huisdier meer moet bewegen, zoek dan iets dat u graag doet. Al is het samen joggen in het park of een balletje weggooien (ja, u kunt dit ook met uw kat doen! Zoek maar eens “cats playing fetch” (katten spelen met een balletje) op Youtube). Zoek iets waar u plezier aan beleeft en het zal gemakkelijker zijn om het te blijven doen.

Reden nummer 3 U voelt zich schuldig als u het niet perfect doet
Het kost tijd om nieuwe gewoontes te creëren en u bent niet de enige die hiermee worstelt. Zet een doel (een per keer) en trek het u niet aan als niet alles exact volgens plan verloopt.

Blijf positief, blijf proberen en u zult er op termijn de vruchten van dragen.

Andrew Bucher
Dierenarts en mede-oprichter van Medicanimal