Your browser does not support JavaScript! Halloween | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

In de aanloop naar Halloween en de naderende feestdagen, is het aantal dierenproducten enorm. Met de nieuwe producten van River Island’s hondenkleding, geeft Andrew Bucher, onze hoofd dierenarts, advies aan een klant met een vraag.

V: Ik heb zoveel verschillende dierenkleding en -kostuums in de winkel gezien, vooral in de aanloop naar Halloween. Sommige zijn super leuk maar ik heb tegenstrijdige meningen gehoord. Zijn ze veilig? Ik heb een dwergteckel maar ik wil hem niet irriteren.

A: De Nederlandse mode-industrie is al goed voor ettelijke miljarden, maar de uitgaven voor mode en accessoires voor huisdieren blijft waarschijnlijk stijgen als gevolg van de groeiende trend van 'humanisering' en draagbare technologie voor dieren. Uit ons onderzoek is gebleken dat 98% van de mensen hun huisdier zien als familielid en dit kan problemen met zich meebrengen, zoals het geven van verkeerde voeding (bv. voor mensen), ze aankleden in oncomfortabele outfits en andere dingen.

Hoewel ik het feest echt niet wil verpesten, is het belangrijk om even stil te staan bij hoe uw hond zich voelt bij zo'n verkleedpartij. Het is respectloos om uw hond als het mikpunt van een grap neer te zetten, hierdoor krijgen ze een ongemakkelijk en vernederd gevoel. In het Verenigd Koninkrijk is er zelfs een richtlijn die zegt dat het voor huisdieren steeds mogelijk moet zijn om "normaal gedrag te vertonen", wat wellicht lastig is met een pakje aan.

Door iets “vreemds” bij uw hond aan te doen kunnen ze zich erg ongemakkelijk voelen wat dan weer kan leiden tot irritatie en zelfs agressief gedrag.

Er is echter één uitzondering - stevige en goed passende jassen, die uw huisdier warm en droog houden en die goed ontworpen zijn en waarin poten, oren en staart vrij en natuurlijk kunnen bewegen, zijn heel nuttig, zeker tijdens de winter.