Your browser does not support JavaScript! Hoe kunt u uw dierenarts helpen? | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Hoe kunt u uw dierenarts helpen?

Naast ervoor zorgen dat u uw huisdier effectief meebrengt, wat kan u nog doen om te verzekeren dat het tripje naar uw dierenarts voor iedereen de moeite waard is? Onze hoofddierenarts Andrew Bucher geeft zijn 10 toptips...

1) Hou uw hond in de wachtzaal onder controle - als u een intrekbare leiband gebruikt, hou deze dan op de kortste positie We moeten u hopelijk niet uitleggen waarom.

2) Breng uw kat alstublieft mee in een kooi, niet in uw armen. Katten geven er VEEL MEER de voorkeur aan om ingesloten en veilig te zijn (i.e. in hun kooi met hun favoriete dekentje), voornamelijk als ze op een vreemde plek zijn. Als dierenarts zijn we ook wettelijk aansprakelijk voor de veiligheid van uw huisdier vanaf het moment dat u geregistreerd bent en het gebouw hebt betreden.

 

Make sure your pets feel as safe and comfortable


3) Luister alstublieft naar ons advies en geloof ons! Zeggen dat "hij toch niet echt last heeft van dat gezwel", "er niks mis is met zijn tanden", "hij te oud is voor een operatie" helpen noch u, noch uw huisdier. Bezorg ALSTUBLIEFT ook aandacht aan het advies dat we u geven in verband met de nazorg - zonder u zal de behandeling namelijk niet helpen.

4) Zeg het ons als u moeilijkheden ondervindt - we hebben zelf huisdieren en begrijpen volledig dat het geen sinecure is om uw kat tweemaal per dag een pilletje te geven. We hebben trouwens heel wat trucjes achter de hand om alles wat vlotter te laten verlopen, dus het loont de moeite om het ons te vragen!

5) Kom voorbereid naar uw afspraak. Schrijf voor uw bezoek al uw bevindingen op, zoals wanneer u voor het eerst het probleem opmerkte, hoe het is geëvolueerd (bv. traag begonnen en dan snel veranderd), verandert de intensiteit, gebeurt het op een bepaald tijdstip, etc.

6) Wacht niet. "Hoezo hij is al 3 dagen kreupel?" Hoe lang is ze al gewicht aan het verliezen? Hoe lang geeft hij al over?" Dat zijn al de vragen die regelmatig door ons hoofd spoken. Let goed op en als er iets niet klopt, doe er iets aan.

7) Productkennis - zorg ervoor dat u zo goed mogelijk geïnformeerd bent over de producten die u gebruikt voor de gezondheid van uw huisdieren. Weet op welke bijwerkingen u moet letten bij onder- en overdosering en zoek informatie over de toestand van uw huisdier. Er zijn namelijk tal van producten die gebruikt kunnen worden als aanvullende behandeling. Twijfelt u? Raadpleeg dan altijd uw dierenarts.

 

Come prepared for your visit and follow the aftercare advice given.8) Tijd voor de consultatie - als u al een tijd niet meer naar de dierenarts bent geweest en u maakt zich zorgen over meer dan een probleem met uw huisdier, vraag dan alstublieft naar een langere afspraak. Normaal gezien volstaat een dubbele consultatie (20-30 min). Dit geeft uw dierenarts de kans om uw huisdier grondig te onderzoeken zonder tijdsdruk. Dit is ook heel belangrijk voor u, omdat u waarschijnlijk heel veel informatie zal moeten opnemen en verwerken en veel vragen zult willen stellen.

9) Kom alstublieft naar uw opvolgafspraken! Zelfs als uw huisdier "er al veel beter uitziet." Anders riskeert u dat u weken of maanden later terug moet komen omdat het probleem is teruggekeerd. En helaas zijn de meeste aandoeningen dan veel moeilijker te behandelen.

10) En tenslotte... Als u weet dat uw hond de neiging heeft om te bijten (i.e. als hij bijt uit angst) in stresserende en ongewone situaties, laat het ons alstublieft op voorhand weten en niet nadat we al gebeten zijn.

Dat is het zowat. Wij op onze beurt beloven om zo goed mogelijk voor uw huisdier te zorgen.