Your browser does not support JavaScript! Houd de vacht van uw huisdier schoon glanzend | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Houd de vacht van uw huisdier schoon glanzend

Men zegt vaak dat je bent wat je eet – een uitspraak die ook geldt voor de vacht van uw huisdier. De huid en vacht moeten van binnenuit en van buitenaf gezond worden gehouden. Als u het juiste dieet en de juiste supplementen uitkiest, zal uw huisdier de juiste voedingsstoffen krijgen als basis voor een goede conditie van de huid en vacht. De shampoo die u uitkiest kan ook van invloed zijn op de conditie en het uiterlijk van de huid en vacht van uw huisdier. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor uw huisdier hebben de dierenartsen bij MedicAnimal hun belangrijkste adviezen voor een optimale conditie van de huid en vacht op een rijtje gezet.

Het belang van het dagelijkse voer

De huid en vacht moeten van binnenuit en van buitenaf gezond worden gehouden. Zorg ervoor dat er voortdurend water beschikbaar is voor het dier – net zoals wij hebben zij ook water nodig om de huid gezond te houden. Richt u op huisdiervoer met de essentiële vetzuren (EFA's) omega-3 en omega-6. Deze vetzuren bevorderen een gezonde huid en een glanzende vacht. Royal Canin heeft een groot aantal huidondersteunende voersoorten voor honden en katten. Hill's is ook een vertrouwd merk en heeft hoogwaardig voer met toegevoegde EFA's voor honden en katten.

Supplementen voor de vacht

Als er geen EFA's in het voer van uw huisdier zitten, overweeg dan een EFA-supplement aan zijn voeding toe te voegen. Die zijn verkrijgbaar in tabletvorm (bijvoorbeeld Synoquin EFA of Viacutan capsules) en vloeibare vorm (bijv. Viacutan Plus Pomp), dus er is er vast wel één die beantwoordt aan de behoeften van uw huisdier.

Welke shampoo?

De keuze van een shampoo moet afgestemd zijn op de conditie van de vacht van uw huisdier. Als de vacht bijvoorbeeld droog is en er veel schilfers in zitten, kies dan een shampoo die speciaal voor deze problemen bestemd is. Shampoos voor mensen kunnen vaak schadelijk voor de huid en vacht van uw hond zijn – ze zijn afgestemd op de pH van de huid van de mens in plaats van op de huid van de hond – en zijn als zodanig niet geschikt om voor uw hond te worden gebruikt. Als uw hond een huidaandoening heeft, kunt u het beste met hem naar de dierenarts gaan, die kan uw advies geven over de shampoo die het best beantwoordt aan de behoeften van uw hond.

Omgaan met de rui

Omdat onze huisdieren in een deel van de wereld met een gematigd klimaat leven, zullen ze bij de seizoensverandering vaak in de rui gaan. Er zijn manieren om de gevolgen voor uw huis te beperken en de tijd dat uw huisdier in de rui is te verkorten. Tijdens het hoogtepunt van de rui moet u uw huisdier zeer vaak verzorgen, als het even kan met een ruikam zoals de FURminator. FURminator voor honden (lang haar)Dit is een fantastisch stukje gereedschap waarmee een groot deel van het losse haar van de ondervacht kan worden weggehaald, haar dat u normaliter op uw bank terugvindt. In uw huis is een kleefroller handig, vooral voor meubilair, maar er kan niet effectief haar van het tapijt mee worden afgehaald. Aangezien uw huisdier het grootste deel van de tijd op de vloer doorbrengt, zal zich haar dieper tussen de tapijtpolen ophopen, haar dat niet met de roller kan worden opgenomen.Probeer onze belangrijkste tip voor tapijten: trek een oud paar rubber handschoenen aan (type afwashandschoen) en wrijf in cirkels over het tapijt. Hierbij vormt zich een bal haar waardoor het makkelijker is op te pakken. Gebruik van enkele of zelfs al deze maatregelen moet een duidelijk verschil in de conditie van de vacht van uw huisdier opleveren – vergeet niet om nieuwe huidproblemen altijd VOORDAT u wijzigingen in het voer of de omgeving uw huisdier aanbrengt met uw dierenarts te bespreken.