Your browser does not support JavaScript! Ik ga op vakantie en ik neem mee…mijn huisdier | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Ik ga op vakantie en ik neem mee…mijn huisdier

Ik ga op vakantie en ik neem mee…mijn huisdier

 

Veel mensen nemen hun huisdier mee op vakantie. Ook voor een dier is het goed om even in een andere omgeving te zijn; dat prikkelt en stimuleert. Toch blijft het een enerverende onderneming, of u nu in Nederland bliijft of ver weg gaat. Maar een goede voorbereiding is het halve werk. MedicAnmal helpt u graag op weg naar een zorgeloze vakantie!

 

1.       Maak voor uw vertrek een afspraak met uw dierenarts. Hij kan aangeven of uw huisdier nog inentingen of preventieve behandelingen nodig heeft, tegen vlooien of wormen bijvoorbeeld. Hij maakt ook alle reispapieren in orde (indien aan de orde). De invoering van het dierenpaspoort heeft ertoe geleid dat steeds meer mensen hun huisdier mee op vakantie nemen. Omdat de regelementen per land (vaak) veranderen, is het verstandig om voor uw reis de laatste informatie aangaande uw bestemming te achterhalen.

2.     Een reishok als de Deluxe Soft Crate is heel geschikt om uw huisdier in te vervoeren. Het biedt een comfortabel en veilig plekje voor uw huisdier tijdens de reis en eenmaal op uw vakantiebestemming. Het is bovendien zeer praktisch; u vouwt het makkelijk op als u het niet gebruikt. De grootte van de reiskoffer hangt af van de grootte van uw dier. U huisdier moet er in kunnen staan, er zich in kunnen keren en uitrekken.

3.     Heeft u geen plek voor een reishok, schaf dan een goede kwaliteit reistuigje voor dieren aan. Deze ‘veiligheidsgordels’ voor dieren beschermen uw hond tijdens de reis en zorgen er tegelijkertijd voor dat het de chauffeur niet kan afleiden.

4.     Knip voor uw vertrek de nagels van uw dier en zorg ervoor dat er niets van de bagage uitsteekt dat uw huisdier kan hinderen tijdens de reis (vooral als u een reishok gebruikt).

5.     Zorg dat u voldoende water bij u hebt. Een opvouwbaar anti-knoei bakje is handig voor onderweg.

6.     Is uw hond niet zo gesteld om reizen, maak dan voordat u op reis gaat een paar korte tripjes met hem in de auto zodat hij alvast kan wennen. Er zijn ook verschillende natuurlijke kalmeringsproducten voor onderweg, zoals DAP traveller spray, en Anxiety Homeopathic Remedy.

7.     Geef uw hond tenminste vier uur voor vertrek te eten, om reisziekte te voorkomen. Heeft uw dier last van reisziekte, raadpleeg uww dierenarts. Er bestaan middelen tegen reisziekte maar die zijn alleen op recept verkrijgbaar.

8.     Maak een lijstje met alle medicatie, supplementen of speciaal voer dat uw dier nodig heeft.

9.     Neem een first-aid kit voor dieren met u mee.

10.  Stop regelmatig tijdens de reis zodat uw dier zich even kan bewegen, de behoeften kan doen en wat kan drinken.