Ga naar inhoud Ga naar navigatie

Keeping calm


Wat is het fijn om de hele namiddag in de zon te dutten op een woensdag!

Hoewel het leven van een huisdier relatief zorgeloos lijkt, zijn er specifieke situaties die uw huisdier gestresseerd of angstig kunnen maken. Bijvoorbeeld: onbekende bezoekers, bouwwerken, plotse gluiden zoals vuurwerk, hevige regen, donder of bliksem en bezoekjes naar de dierenarts.

Gelukkig zijn er middeltjes om uw huisdier kalm en stressvrij te houden.

  • Volg zoveel mogelijk een normale routine. Altijd op hetzelfde moment gaan wandelen en eten op een bepaald tijdstip kan helpen om uw huisdier gerust te stellen als er onverwachte dingen gebeuren, zoals bezoek.
  • Zorg dat uw huisdier steeds een plek heeft om zich terug te trekken. Dit kan een rustige kamer zijn of een plekje onder het bed (een favoriet onder de katten!), maar als uw huisdier uitzonderlijk gestresseerd is, kan u ook een gepersonaliseerd 'knuffelhoekje' maken met een box, dekens en kussens. Het is belangrijk dat uw huisdier door niemand gestoord wordt terwijl ze in hun verstopplekje zijn, op die manier weten ze dat het een veilige plek is.
  • Beweging kan uw huisdier kalmer maken. Met uw kat spelen of een lange wandeling maken met uw hond kan helpen om hen moe te maken voor een stresserende situatie zoals feestjes of vuurwerk.
  • Supplementen of middeltjes die feromonen opwekken zoals verdampers en halsbanden kunnen echt helpen, vooral als u w huisdier zeer veel stress heeft. Deze producten zijn speciaal ontworpen om stress te bestrijden en zorge ervoor dat huisdieren zich veilig en gerustgesteld voelen.

U kan nu tot 15% korting krijgen op onze reeks kalmerende producten zodat u en uw huisdier op alles voorbereid zijn.

Andrew Bucher
Dierenarts en mede-oprichter van Medicanimal