Your browser does not support JavaScript! Kende u deze interessante feiten over diverse hondenrassen? | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Kende u deze interessante feiten over diverse hondenrassen?


Deze week hebben we watonderzoek gedaan naar een aantal verschillende rassen en deze enigszins verrassende feiten ontdekt. ​​Wie weet ontdekt u iets nieuws over uw eigen harige vriend...

1) Een wolf in shih tzu-kleren

Het is misschien verrassend maar de shih tzu is een van de oudste gedomesticeerde rassen, en qua DNA is hij een van de meest verwante rassen van de wolf.

2) Het kapsel van de poedel was niet altijd alleen maar een fashion statement

Poedels werden oorspronkelijk gebruikt als waterhalers en hun onderste helften werden geknipt zodat ze gemakkelijker konden zwemmen.

3) Geleidehonden werden per ongeluk ontdekt

Na de eerste wereldoorlog keerden gewonde soldaten vaak terug met een verminderd gezichtsvermogen en gehoor. Duitse arts dr. Gerhard Stalling werd ooit onverwachts bij een patiënt weggeroepen en hij liet zijn eigen hond bij de patiënt achter. Toen hij terugkeerde, gedroeg de hond zich alsof hij voor de patiënt zorgde, wat Dr Stalling het idee gaf om manieren te zoeken om honden op grote schaal te trainen om de getroffen soldaten te helpen.

4) Een dalmatiër kan van vlekken veranderen

Dalmatische pups worden niet met hun vlekken geboren! Ze komen puur wit op de wereld en krijgen hun eerste vlekken pas als ze tussen de drie en vier weken oud zijn. Ook blijven ze hun hele leven nieuwe plekken ontwikkelen (zij het in een trager tempo!).

5) Die geduchte jager... de dachshund

Dachshonden werden oorspronkelijk gefokt als voetenbankjes voor kinderen. Dit is natuurlijk een grapje, maar ze werden gefokt om dassen te bestrijden, wat eigenlijk nog verrassender is.

6) De Newfoundlander heeft ingebouwde flippers

Deze mooie, wollige werkhonden hebben poten met zwemvliezen, waardoor ze uitstekende zwemmers zijn.

7) Kleurrijke tongen

De meeste rassen hebben een roze tong (zoals u zou verwachten), maar de Chinese shar pei en de chow chow hebben een donkerblauw/paarse tong!

Andrew Bucher
Dierenarts en mede-oprichter van Medicanimal