Your browser does not support JavaScript! Laten we over konijntjes praten... | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Laten we over konijntjes praten...

Konijnen hebben een bijzondere aantrekkingskracht rond Pasen als hun onmiskenbare schattigheid wordt versterkt door advertenties die hun knuffelgehalte inzetten voor maximaal effect. Ze zijn ook een stuk goedkoper dan de honden of katten van het gezin en worden vaak beschouwd als een eenvoudige manier om een kind dat een warm, knuffelbaar dier wilt, te sussen. 

Dat betekent dat de populariteit van konijnen de hoogte inschiet rond deze tijd van het jaar, maar grondig onderzoek is cruciaal om ervoor te zorgen dat de konijntjes niet vergeten of zelfs achtergelaten worden. 
Hier zijn onze beste tips als u eraan denkt om een klein, pluizig vriendje op te nemen in uw familie:

• Konijnen hebben voldoende ruimte nodig om rond te lopen, te springen en actief te blijven. Laat ze eens goed rondhuppelen en u zal beloond worden met een 'Binky'! (een soort sprong in de lucht waarmee konijnen hun vreugde uitdrukken)
• Wees bewust van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij konijnen zoals tand- en darmproblemen, myasis (madenziekte) en oorproblemen.
• Hou dit in uw achterhoofd en besef dat een konijn tot €10,000 kan kosten gedurende zijn/haar leven, inclusief verzekering en medische behandelingen. Want veel eigenaars denken onterecht dat een konijn een goedkope optie is.
• Zorg ervoor dat ze een voedzaam dieet volgen dat hoofdzakelijk bestaat uit vezels. Die zijn namelijk essentieel voor hun emotioneel en fysiek welzijn. Veel baasjes geven hun konijnen muesli, maar kieskeurige eters gaan meestal voor brokjes met een hoog zetmeelgehalte en negeren hun behoefte aan vezels. Zorg er in de plaats voor dat uw konijn voldoende hooi, gras en stompjes heeft om op te knabbelen.

Vergeet niet dat uw dierenarts een goed aanspreekpunt is als u beslist welk huisdier geschikt is voor u. Als u de tijd, ruimte en het geld heeft om in een konijn te investeren dan kunnen ze zeer dakbaar gezelschap zijn. Het blijft hoe dan ook een groot engagement, u koopt ze dus beter niet in een opwelling.

Vrolijk Pasen!

Het MedicAnimal team