Your browser does not support JavaScript! Leer uw hond om pootje te schudden in 6 eenvoudige stappen | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Leer uw hond om pootje te schudden in 6 eenvoudige stappen


Sorry voor iedereen die een kaat, paard, vogel of klein huisdier heeft. Dit is er eentje voor perosnen met een hond, maar als u erin slaagt om dit aan te leren aan een ander huisdier dan willen w e dat heel graag zien.

Uw hond een trucje aanleren vraagt veel geduld, positieve aanmoediging en beloningen. Als u 5 minuten per dag oefent kan u uw hond heel snel leren om ee pootje te geven!

Stap 1)

Luistert uw huisdier naar "zit"? Indien ja, vraag hem/haar om te gaan zitten.

Stap 2)

Hurk naast uw hond en hou een koekje vast op ooghoogte voor uw hond. Toon het hen zodat ze weten dat het er is en sluit uw hand opnieuw.

Stap 3)

De meeste honden zullen proberen om uw hand te openen. Als uw hond rechtstaat, vertel hen dan om weer te gaan zitten. Als uw hond zijn/haar poot opheft om uw hand aan te raken, neem zijn/haar poot en zeg hen enthousiast dat ze het goed doen en geef hen het koekje. Herhaal dit proces tot ze het moeiteloos kunnen.

Stap 4)

Nu is het tijd om het bevel te koppelen aan de handeling. "Pootje" werkt altijd, maar u kan altijd creatief zijn en "hoe gaat het met u" proberen!

Stap 5)

Zeg het bevel elke keer dat u uw hond een koekje geeft, complimenteer uw hond en geef hen een koekje als hij/zij haar poot omhoog houdt.

Stap 6)

Blijf oefenen en uw hond zal binnen de kortste keren in staat zijn om uw buren te begroeten.

Veel oefenplezier!

Andrew Bucher
Dierenarts en mede-oprichter van Medicanimal