Your browser does not support JavaScript! Nieuwjaarswensen 2018 | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Nieuwjaarswensen 2018


2017 loopt op zijn eind en wij wouden vooruitblikken en nadenken over alle dingen die we volgend jaar willen zien gebeuren in de dierenwereld...

1. Meer baasjes adopteren in plaats van te kopen. Er zijn duizenden en duizenden ongewilde of achtergelaten dieren in Europa die fantastische, liefdevolle huisdieren zouden zijn. Het zou fantastisch zijn als meer mensen voor adoptie zouden kiezen.

2. Konijnen zijn een paar. Konijnen hebben absoluut gezelschap nodig, want een konijn alleen kan zeer eenzaam zijn. Het perfecte duo zijn 2 gesteriliseerde konijnen van het andere geslacht. Samen zullen ze veel gelukkiger zijn dan alleen.

3. Leeftijd is maar een getal. We schreven eerder een blog post over de voordelen om oudere huisdieren te adopteren. Zij worden vaak over het hoofd gezien in asielen.

4. Oudere mensen en hun huisdieren kunnen samen blijven. U herinnert zich misschien het verhaal over Bob en zijn hond dat we met u deelden. Bob arriveerde in een particulier verzorgingstehuis met zijn kameraad, maar door nieuwe beheerbeperkingen gingen ze misschien gescheiden worden. Het verhaal had een goede afloop, maar duizenden oudere baasjes zijn verplicht om hun huisideren op te geven als ze in residentiële zorg terechtkomen.

5. Meer baasjes verzekeren hun huisdier. Zorgen voor huisdieren is duur, het kan bovendien zeer stresserend zijn als uw huisdier ziek wordt. Minder dan de helft van de baasjes in het Verenigd Koninkrijk heeft huisdierenverzekering, ook al kan het een enorme hulp zijn om alle kosten te beheren. We zouden dus graag het aantal verzekerde huisdieren naar omhoog zien gaan.

6. De magie van chippen. Wij zouden heel blij zijn als elke eigenaar zijn/haar huisdier zou laten chippen en de gegevens actueel zou houden. Dit verhoogt namelijk de kans om uw huisdier terug te vinden als hij/zij ooit velroren zou lopen.

Maar bovenal wensen wij u en uw huisdieren gezondheid en geluk voor het komende jaar.

Andrew Bucher
Dierenarts en mede-oprichter van Medicanimal