Your browser does not support JavaScript! Overmatig blaffen | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Overmatig blaffen

Overmatig blaffen

 

Als uw hond ‚vaak ‘uit het niets‘ begint te blaffen is dat vervelend voor de omgeving maar ook voor uw hond zelf. Er zijn veel redenen waarom een hond overmatig blaft, bijvoorbeeld:

-          Aandacht zoeken

-          Verveling

-          Opgetogen zijn

-          Eenzaamheid

-          Onrust

-          Een onverwachte gebeurtenis

-          Uit waakzaamheid

-          Terreinbescherming   

 

Hoe stop ik het?


Er zijn verschillende mogelijkheden om het overmatige blaffen te verminderen en uiteindelijk te stoppen. Een combinatie van onderstaande methoden kan u helpen dit probleem aan te pakken.

 

-     Het hondenferomoon DAP helpt opgewonden honden kalmeren. Het is verkrijgbaar in sprays, plug-in difusers en een halsband die het stofje langzaam afscheidt.

-     Zorg voor afleiding, bijvoorbeeld door stimulerende spelletjes met hem te doen. Een voerbal is hier goed geschikt voor.

-     Ga er vaker met uw hond op uit. Beweging is goed voor het lichaam en de geest van uw hond. Het maakt hem lekker moe waardoor hij minder geneigd is om te blaffen.

-     Blijf uw hond hondentraining geven. Daardoor houdt u de controle. Bovendien geeft het uw hond nieuwe prikkels. Dat voorkomt dat uw hond verveelt raakt.

-     Spreek uw hond nooit vriendelijk toe op het moment dat hij blaft. Geef hem dan ook geen snackjes of speeltjes om hem aft e leiden. Het stimuleert uw hond alleen maar om door te gaan.

-     Leer uw hond op commando te stoppen met blaffen. Gebruik daar een eenvoudig, duidelijk woord voor, zoals ‘stop’ of ‘stil’.  Zorg ervoor dat iedereen uit het gezin hetzelfde woord gebruikt.

 

Blijft dit probleem zich ook na deze tips voordoen, kan een hondengedragstherapeut uitkomst bieden. Uw dierenarts helpt u daar graag bij.