Your browser does not support JavaScript! Probiotica | Hond | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Probiotica

Probiotica

Probiotica zijn ‘goede ‘ darmbacteriën die nodig zijn voor een optimale spijsvertering. In tijden van stress of ziekte kunnen ‘slechte‘ bacteriën de kop opsteken en deze kunnen vervolgens ontstekingen veroorzaken. Hiedoor kan de spijsverstering worden aangetast. De goede bacteriën kunnen een verstoring van de complexe werking van de darmflora helpen herstellen. Probiotica worden daarom ook wel preventief toegediend in tijden van stress.

Een Probiotica dat door veel dierenartsen wordt voorgeschreven is Protexin . Het is verkrijgbaar in een pasta, poeder of vloeibaar middel dat met het voer of water kan worden gemengd. Geeft u het met het water, dan moet het wel binnen twalf uur worden opgedronken.

Probiotica helpen ook diverse aandoeningen voorkomen, waaronder:

Overmatige kleine inwendige bacteriën(SIBO)

-          Colitis (ontsteking aan de grote darm)

-          Exocrine pancreatic intolerantie

-          Slechte opname van voedingsstoffen uit voedsel

-          Diarree

-          Koliek

-          Laminitis

-          Gastric ulcer

-          Huidirritatie

-          Oprispingen.

De juiste probiotica voor uw huisdier:

Welk type probiotica u kiest, hangt af van waar u huisdier last van heeft en of een lange of korte behandeling nodig is. Heeft uw huisdier last van diarree dan zijn producten als Diarsanyl en Prokolin goed geschikt.  Is dat niet het geval, dan volstaat Protexin Professional (verkrijgbaar in losse zakjes van vijf gram). Voor een langdurige behandeling zijn Protexin Prosoluble, Protexin Premium of Lacto B een goede, en betaalbare, optie. Raadpleeg het liefst uw dierenarts voordat u een product aanschaft.