Your browser does not support JavaScript! Reizen in de zomer | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Reizen met dieren: een paar tips

Als u van plan bent om uw huisdier mee op reis te nemen deze zomer, hebben we een aantal handige tips en tricks voor u, zodat uw huisdier tijdens de vakantie net zo kan ontspannen als u. De zomer kan een moeilijke tijd voor huisdieren zijn, daarom hebben we een aantal heerlijke recepten voor bevroren traktaties voor u op een rijtje gezet. Uw huisdier zal ze heerlijk vinden, en niet alleen dat, het koelt uw huisdier ook af in de zomer.Dus lees verder! Als u nog reisbenodigdheben nodig hebt, kan je ze hier kopen.

Reizen met uw huisdier

Reist u met uw huisdier, dan zijn er enkele dingen die u dient te onthouden. Zorg er altijd voor dat u de halsband en riem inpakt. Sinds 1 april 2013 is het verplicht dat uw hond gechipt is. Als u dit nog niet gedaan, heeft dient u dit zo snel mogelijk te doen, en heeft u er geen tijd meer voor zorg er dan voor dat er een ID-plaatje aan de halsband van uw hond hangt. Neem altijd genoeg water en eigen voer mee op reis. Op deze manier hoeft uw huisdier niet te wennen aan nieuw voer dat misschien buikpijn kan veroorzaken. Dekens en beddengoed (voor uw huisdier) zijn essentiële reisbenodigdheden en vergeet de plastic zakjes niet. Een bench is zeer goed voor een uitstap met de auto als u genoeg ruimte over heeft naast de bagage. Als u een bench aanschaft, let dan goed op de grootte. De hond moet in staat zijn om te kunnen staan en zich om te draaien. Maar de bench moet niet zo groot zijn dat uw hond te veel kan schuiven. Vergeet niet om ook een paar speeltjes mee te nemen. Dit kan helpen om uw huisdier rustig te houden gedurende de reis en het zal uw huisdier ook bezig houden op de vakantie zelf.

LAAT UW HOND NOOIT ACHTER IN DE AUTO!

Misschien lijkt het overbodig om deze waarschuwing opnieuw te zeggen, maar helaas zijn er nog altijd mensen die hun hond in de auto achter laten tijdens de zomer. Als het buiten 30°C is, wordt het binnen 10 minuten 39°C in de auto. Na een half uur wordt het maar liefst 48°c! We hoeven eigenlijk niet te zeggen dat deze temperaturen levensbedreigend zijn. Er zijn helaas ook dit jaar weer meerdere gevallen geweest waarin de politie te hulp is geschoten om ramen van auto’s in te slaan om opgesloten honden te redden. Een vrouw in Omaha, Nebraska, werd in twee gevallen beschuldigd van het achterlaten van haar vriend zijn honden in de auto, wat resulteerde in de dood van de honden.

Bevroren traktaties

Deze lekkernijen zijn een uitstekende manier om aan uw huisdier te geven tijdens de warme zomerdagen. Het is zo makkelijk om te maken! U kunt deze lekkernijen gemakkelijk in een bakje geven, of als u een Kong kauw speeltje heeft, kunt het hier makkelijk in doen en even laten invriezen.

  Recept 1:
Aardbeien ijsje
Recept 2:
Ingevroren pindakaas en banaan
Ingrediënten Aardbeien 1 beker ongezouten pindakaas
  3 of 4 bekers yoghurt Halve banaan
    Water
Instructies: Pureer de aarbeien met een staafmixer. Mix in een grote kom de pindakaas met wat water en de banaan.
  Mix de aardbeien met de yoghurt. Bekleed een cupcake vorm met bakpapier.
  Laat het een nacht in de vriezer staan. Doe de pindakaas mix in de vormpjes en laat het een nacht in de vriezer staan.