Ga naar inhoud Ga naar navigatie

Specific FCD & FCW Crystal Prevention kattenvoer

Specific FCD & FCW Crystal Prevention kattenvoer
Beweeg over afbeelding om in te zoomen
 • Prijs: €29,99 Op voorraad

Item:

Specific Adult FCD & FCW is een dagelijks dieetvoer voor het oplossen van, en preventie tegen struvietstenen en calciumoxalaat.  Geschikt voor katten met blaasstenen (jonger dan 8 jaar):... Lees meer

Gelieve in te loggen om aan uw favorieten toe te voegen

Product details

Specific Adult FCD & FCW is een dagelijks dieetvoer voor het oplossen van, en preventie tegen struvietstenen en calciumoxalaat. 

Geschikt voor katten met blaasstenen (jonger dan 8 jaar):

 • Struvietstenen
 • Calciumoxalaat kristallen
 • Idiopathische cystitis
 • Urethra pluggen

Productvoordelen:

 • Lage RSS waarde (<1)
 • Voorkoming van struviet en calciumoxalaat
 • Oplossen van bestaande struvietkristallen
 • Hoge verteerbaarheid en goed voor huid, vacht en gewrichten

Lage RSS waarde (<1)
De vorming van struvietstenen en calciumoxalaat (de voornaamste oorzaak van urineweg problemen bij katten) gebeurd als in de urine van uw kat de componenten van de betreffende steen of kristallen aanwezig zijn. De urine wordt dan verzadigd genoemd. De kracht van Specific FCD en FCW komt voort uit het feit dat dit dieetvoer zorgt voor een onverzadiging van de urine. Dit wordt gemeten aan de hand van de RSS waarde, waarbij een waarde onder de 1 voor zowel een oplossende als preventieve werking staat.

Voorkoming van struviet en calciumoxalaat
Om de vorming van blaasstenen verder te voorkomen heeft Specific Crystal Prevention een verlaagd gehalte aan magnesium en fosfor. Dit zijn namelijk onderdelen van struvietstenen en kristallen waardoor minder inname van deze stoffen de kans op vorming verminderd.

Oplossen van bestaande struvietkristallen
Dit kattenvoer van Specific zorgt ervoor dat de urine van uw kat een lagere zuurgraad krijgt. Het voordeel hiervan is dat bestaande struviet kristallen worden opgelost en  er een ongunstig klimaat wordt gecreëerd voor de vorming van nieuwe blaasstenen.

Hoge verteerbaarheid en goed voor huid, vacht en gewrichten
De hoge verteerbaarheid van dit dieetvoer zorgt ervoor dat alle aanwezig voedingsstoffen optimaal door het lichaam van uw kat worden opgenomen. Daarnaast zorgen het gebruik van hoogstaande maar licht verteerbare ingrediënten voor een soepelere spijsvertering met minder ontlasting. Speciaal voor de huid, vacht en gewrichten is er extra EPA en DHA aanwezig. Deze essentiële vetzuren hebben een ondersteunende en voedende werking voor een gezonde huid, glanzende vacht en soepele gewrichten.

Ingrediënten
Specific FCD (droogvoer): Maïs eiwit, dierlijk vet, maïszetmeel, vismeel, aardappel-eiwit, eieren, tarwe, mineralen, suiker, rijst, vitaminen en sporenelementen, gehydrolyseerde kip en kalkoen eiwit, boter melkpoeder, poedervormige cellulose, methionine, psyllium, taurine, zonnebloemolie en anti-oxidanten: BHA, BHT en propylgallaat. Dit product bevat geen synthetische kleur-of smaakstoffen.

Specific FCW (natvoer): Varkensvlees, rundvlees, maïs, zonnebloem olie, eieren, visolie, mineralen, weipoeder, rijst, psyllium, methionine, poedervormige cellulose, taurine, vitaminen en sporenelementen. Dit product bevat geen kunstmatige anti-oxidanten, kleur-of smaakstoffen.

Voedingsanalyse per 100g
Specific FCD
Specific FCW
Energy KJ 1899 604
Eiwitten (g) 31 11
Vet (g) 23,8 8,9
Koolhydraten (g) 29 5,1
Vezels (g) 1,4 0,6
Calcium (g) 0,70 0,21
Fosfor (g) 0,61 0,18
Magnesium (g) 0,061 0,015
Natrium (g) 0,38 0,15
Omega-3 (mg) 0,45 0,50
Ratio n-3:n-6 (g) 1:4 1:5
Vocht (g) 8,5 73,1

Niet gevonden wat u zocht? Bekijk ook ons overige assortiment Specific Feline voor katten.

Recensies van klanten

4,5 op 5 12  Beoordelingen

Productbeoordelingen worden gefilterd volgens taal. De volgende beoordelingen zijn beschikbaar in het Nederlands. 

 • Door dierenarts aanbevolen
  Al jaren krijgen mijn katten 14 jaar voeding van Specific. Dit op aanraden van de dierenarts. Ik bestel het graag bij Medicanimal omdat dit vaak de goedkoopste manier is.
  KG - 28 mei 2017