Your browser does not support JavaScript! Top 10 huisdier-voornemens voor 2016 | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Top 10 huisdier-voornemens voor 2016

In het nieuwe jaar maken we allemaal goede voornemens om ons leven te beteren. Het zijn de klassiekers, zoals sporten, stoppen met roken, minder alcohol drinken of een nieuwe hobby starten. We kennen ze allemaal en we hebben ze ook vast allemaal al eens gemaakt, maar hoe zit het met onze huisdieren? Wij zijn eens rond de tafel gaan zitten om na te denken hoe we het nieuwe jaar goed kunnen starten voor onze huisdieren en misschien kan u er ook wat van opsteken!

1.       Als u één slechte gewoonte zou moeten kiezen om af te leren, ga dan zeker voor roken. Passief meeroken is even schadelijk voor uw huisdier als voor mensen en bovendien kan uw huisdier hier niets over zeggen. Maar daar houdt het niet op! Maak zeker elke dag een fikse wandeling met uw hond. Het is dé perfecte partner om te helpen gewicht te verliezen, mocht dat nodig zijn.

2.       Sinds april 2013 is het verplicht om honden te laten chippen. Het is misschien nuttig om eens na te kijken of alle contactgegevens nog up-to-date zijn. Er is niets frustrerender voor een huisarts of dierenasiel om een chip te vinden waar foute gegevens op staan.

3.       Ga langs uw dierenarts voor een jaarlijkse check-up en denk hierbij zeker aan de vaccinatiestatus. Bovendien worden veel beginnende gezondheidsproblemen opgepikt bij een algemene controle. Beter vroeger dan later.

4.       Waarom zou u geen spaarboekje aanleggen voor uw huisdier? Als een ziekteverzekering te duur is of als uw huisdier te oud is, kan een maandelijks spaarbedrag van € 30 tot € 50 een wereld van verschil maken bij onvoorziene omstandigheden.

5.       Steriliseer uw hond, als dit nog niet gebeurd zou zijn. Sterilisatie is de enige, echt effectieve manier om ongewenste zwangerschappen te voorkomen en het vermindert bovendien de kans op baarmoederinfecties en borstkanker bij teven.

6.       Hou het brein van oudere honden actief door nieuwe speeltjes en activiteiten te proberen. Puzzels zijn een geweldige optie, omdat uw hond blokjes moet verplaatsen om bij het snoepje te komen.
7.       Denk eraan om regelmatig de tanden van uw huisdier te poetsen. Een tandenborstel en tandpasta zijn de ideale manier, maar er zijn ook oplossingen om toe te voegen aan het drinkwater. Vooral bij oudere honden is dit belangrijk, omdat onbehandelde mondaandoeningen aan de basis kunnen liggen van andere gezondheidsproblemen.

8.       Ga regelmatig langs bij uw dierenarts om uw huisdier te laten wegen. Op die manier kan u eenvouding zijn gewicht in de gaten houden en kan uw huisdier wennen aan een bezoek bij de dierenarts.

9.       Zorg voor de juiste hoeveelheid uitgebalanceerd premium dierenvoer en vergeet zeker het bijgeleverde maatbekertje niet te gebruiken!

10.   Denk eraan om meer tijd door te brengen met uw huisdier. Een stevige knuffel, kam- of trimbeurt en een spelletje zullen zeker in dank aanvaard worden door uw harige huisgenoot. Katten vinden klimpalen en kattenspeeltjes geweldig. En vergeet niet dat een simpele kartonnen doos met een gat in de zijkant altijd goed scoort op kat-entertainment-ranglijst!