Your browser does not support JavaScript! Top tips om te reizen met uw huisdier | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Top tips om te reizen met uw huisdier


Als u huisdieren heeft, zult u vroeg of laat met uw huisdier moeten reizen. Als het nu een kort tripje naar de dierenarts is, een wandeling naar het park of een langere vakantie. Hier zijn enkele tips om elke excursie zo stressvrij mogelijk te maken.

1) Kies een stevige kooi of transportbox
Kies een goedgekeurde transportbox die groot genoeg is zodat uw huisdier comfortabel kan staan, zitten en draaien. Uw huisdier laten wennen aan de kooi/transportbox voor u eropuit trekt kan ook voor minder stress zorgen als het vertrek aanbreekt (verstop lekkers in de kooi/transportbox zodat uw harige vriend(in) het associeert met leuke dingen).

2) Maak een reiskit
De inhoud zal afhangen van het type huisdier, maar enkele essentiële elementen zijn: water, een voederkom, reisducumenten, plastic zakjes, medicatie en een vertrouwd speeltje of deken om uw huisdier gerust te stellen.

3) Ontbijt voor u eropuit trekt
Voeder uw huisdier 1 tot 3 uur voor u vertrekt zodat ze niet moeten reizen met een volle maag.

4) Bouw zelfvertrouwen
Sommige dieren zijn gek op reizen, terwijl anderen meer tijd nodig hebben om te wennen aan tripjes met de auto. Het is het best om te starten met korte oefenuitstapjes zodat uw huisdier kan wennen aan de hele situatie.

5) Veiligheid krijgt voorrang
Het is misschien schattig om uw huisdier met hun oren in de wind te zien, maar laat uw hond (of kat, of konijn!) alstublieft niet uit het raam hangen terwijl u aan het rijden bent. Het is een potentieel gevaar voor uw hond, uzelf en andere bestuurders.

6) Laat uw huisdier nooit in de auto
De binnenkant van een auto verandert in geen tijd in een oven, laat uw huisdier dus nooit onbewaakt achter. Zelfs niet in de schaduw of met een raam op een kiertje. Ze kunnen namelijk oververhitten in zeer korte tijd.

 

Andrew Bucher
Dierenarts en mede-oprichter van Medicanimal