Your browser does not support JavaScript! Veilige avondwandelingen maken | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Veilige avondwandelingen maken


Het is de tijd van het jaar waarin bomen hun bladeren verliezen, de temperatuur daalt en de dagen korter worden. Die lange zomervakanties worden een vage herinnering en de avonden lijken elke dag donkerder te worden.

Maar als we afscheid nemen van picknicks, barbecues en ijs, kunnen we uitkijken naar alle herfstige dingen. Zoals gezellige truien, wandelingen in het bos, luie zondagen en - natuurlijk - warme chocolademelk.

Klok verandert

Op zondag 28 oktober gaan klokken een uur terug om 3 uur 's ochtends. Dit betekent dat de ochtenden lichter zullen zijn en de avonden donkerder zullen zijn.

Vergeet u steeds hoe de klokken veranderen eind maart en eind oktober? Dit ezelsbruggetje kan u helpen: “Voorjaar, vooruit – Najaar, achteruit”

Donkere avonden

We zullen het zelf ook maar toegeven: wandelen met onze honden als het somber is buiten, kost enorm veel moeite. Maar dagelijkse oefening is essentieel voor onze harige vrienden, dus in donkere tijden wenden we ons tot motiverende gedachten. Zoals jezelf eraan herinneren hoeveel die wandelingen voor je hond betekenen. Of hoe heilzaam actief blijven is. Als een vriend of buur een hond heeft, kan het een plezier zijn om samen een wandeling te maken. Je zult genieten van het gesprek en elkaar motiveren om uit te gaan.

Veiligheid voor alles

Wandelen met je hond als de nacht valt, kan riskant zijn als je niet goed voorbereid bent. Het zicht neemt af, dus we moeten extra voorzichtig zijn met voorbijrazend verkeer en drukke straten. Maar als je éénmaal klaar bent, kunnen nachtwandelingen heel aangenaam zijn. Het is vaak vredig buiten, waardoor je kan genieten van quality time met je pup.

Overweeg daarom onderstaande veiligheidstips:

 

Licht in de duisternis

Reflecterende uitrusting kan levensreddend zijn tijdens nachtelijke wandelingen. Het zal je aan anderen laten zien, of dat nu mede-hondenuitlaters, fietsers of auto's zijn. En er zijn opties genoeg: van knipperlichten tot LED-halsbanden. Deze accessoires kunnen 300 tot 500 meter ver schijnen en zorgen ervoor dat u en uw harige vriend gezien worden bij weinig licht.

Warm aankleden

Hondenjassen zijn perfect voor deze tijd van het jaar. Ze beschermen je vriend tegen de regen, wind en kou en gebruiken thermisch materiaal voor een knus gevoel. Sommige jassen worden zelfs geleverd met reflecterende banden en kralen. En hoewel alle honden het koud kunnen hebben bij lage temperaturen, moet u er rekening mee houden dat kleinere honden en kortharige rassen gevoeliger zijn.

Honden aan de leiband

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar wandelen in goed verlichte gebieden is het beste, als je die optie hebt. Hou uw hond ’s nachts altijd aan de leiband, want als uw hond er onverwachts vandoor gaat, zult u meer kans hebben om hem te verliezen als het donker is.

Een intrekbare hondenlijn geeft uw hond bewegingsvrijheid terwijl u de volledige controle behoudt. Dus wanneer uw huisdier enthousiast wordt en trekt, kunt u ze eenvoudig binnenhalen om het veilig te houden.

Laat het slechte najaarsweer je niet van je dagelijkse wandelingen afbrengen. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje zin voor avontuur. Je hond zal er zijn om je eraan te herinneren!