Your browser does not support JavaScript! Verander het leven van een huisdier-dag 2018 | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Verander het leven van een huisdier-dag 2018


Volgende week, op 24 januari, is het Verander het leven van een huisdier-dag.

In het tijdperk van social media zijn er zoveel zogezegde internationale dagen dat het moeilijk wordt om te volgen. Ze gaan van subliem (2 woorden: Internationale Chocoladedag) tot belachelijk ( 19 september is Internationale Praat zoals een Piraat-dag. Ja, elk jaar) en om eerlijk te zijn, een groot deel ervan zijn gewoon sluwe marketingtrucs waar bedrijven gebruik maken van de hashtag.

Verander het leven van een huisdier-dag is er een die ons nauw aan het hart ligt en de kernboodschap is te belangrijk in vergelijking met de volgende speciale dag die alle aandacht krijgt op Twitter. De focus ligt op het verschil dat u kan maken voor een huisdier door het te adopteren. En aangezien er wereldwijd zoveel ongewilde en achtergelaten dieren in asielen zitten, stijgt het belang elk jaar. De dag dient ook om het werk van reddingscentra en goede doelen te waarderen, alsook de werknemers en vrijwilligers en natuurlijk ook onze eigen geadopteerde huisdieren die in veel gevallen een woelig verleden kenden voor ze een warme thuis vonden.

Hier zijn enkele dingen die u dit jaar kunt doen die het leven van een huisdier grondig kunnen veranderen:

1. Als u kan, adopteer een huisdier.
Als u in de positie bent om een dier te adopteren dan is het een van de meest dankbare dingen die u dit jaar kunt doen. U weet immers nooit, misschien verandert het uw leven ook wel.

2. Doneer een zak voedsel aan een plaatselijk reddingscentrum.
Of een bed, een deken, uw tijd, ... U kiest! Veel goede doelen voor dieren vertrouwen op vrijwilligers en donaties.

3. Deel verhalen over succesvolle adopties of advertenties voor dieren die een thuis nodig hebben online.
Wie weet kan u een huisdier helpen om een nieuwe permanente thuis te vinden.

4. Sponsor een huisdier.
Als u een dier sponsort dan ziet u exact welk verschil u maakt voor een individueel dier, zelfs als u niet kunt adopteren.

Ten slotte, als u iemand (of een organisatie) kent die steeds fantastisch werk verricht voor dieren en waarvan u denkt dat die wat erkenning verdient, laat het ons alstublieft weten op Facebook en wij zullen hun verhaal vertellen. Bedankt om Verander het leven van een huisdier-dag te steunen!

Andrew Bucher
Dierenarts en mede-oprichter van Medicanimal