Your browser does not support JavaScript! Vlooien behandelen | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Vlooien behandelen

Vlooien behandelen

 

Waar krijgt mijn dier vlooien van?

 

-    Vlooien houden van een donkere, warme, ietwat vochtige omgeving, zowel buiten als binnen. Ze houden ook van zand en plekken waar veel biologisch materiaal ligt, zoals composthopen, bijeengeveegde bladeren en hoopjes gras. Verzamel dit op een goed afgeschermde plek.

 

-    Ieder dier dat in aanraking komt met een ander dier dat vlooien heeft, krijgt ze ook. Het is dus verstandig om niet alleen uw hond maar maar ook mogelijke andere huisdieren met een anti-vlooienmiddel te behandelen, om verdere besmetting tegen te gaan.

 

-    De hoogtijd voor vlooien is vanaf eind april tot en met eind november, met een piek het najaar. Neem in deze periode ook maatregelen om uw huis te beschermen tegen vlooien.

 

Hoe weet ik of mijn dier vlooien heeft? 

 

Verliest uw dier haar, krabt en bijt het zichzelf veel en heeft het rode bultjes, dan is de kans groot dat u dier vlooien heeft. 

Controleren of uw huisdier vlooien heeft, is eenvoudig. Ga met uw handen door de vacht en kijk of er dan vlooien wegspringen; vlooien houden er niet van om aan daglicht blootgesteld te worden. Ze zitten meestal bij de buik. U kunt ook de ‘papiertest’ doen. Borstel uw dier flink en vang het vuil dat uit zijn vacht valt op met een stuk wit papier. Druppel met het topje van uw vinger wat water op het papier, en mix het voorzichtig met de vuiltjes. Wordt het water rood, dan zitten er vlooien bij; het water verkleurt vanwege het bloed dat de beestjes hebben opgezogen.

 

Wat kan ik tegen vlooien doen?

 

Behandel uw dier met een anti-vlooienmiddel. MedicAnimal verkoopt een breed scala aan anti-vlooienproducten. Frontline spot on is heel gebruiksvriendelijk product en beschermt uw dier een maand lang uitstekend tegen vlooien en teken. Er zijn ook producten die niet alleen vlooien en teken maar tegelijkertijd ook andere parasieten aanpakken. Aan u de keuze.

 

Behalve uw dier is het ook van belang om uw huis te beschermen tegen een vlooienplaag. Onderstaande tips helpen u daarbij: 

-    Gebruik een anti-vlooienspray voor in huis om te voorkomen dat vlooieneitjes zich kunnen ontwikkelen.

-    Was de dekens, kussenslopen, beddengoed, bankbekleding, vloerkleden waar uw hond mee in aanraking  komt op  de hoogst mogelijke temperatuur.

-    Geef het huis regelmatig een grondige stofzuigbeurt, vooral op de plekken waar uw dier altijd veel is.

-    Verwijder de stofzuigerzakken op tijd, het is een bron voor opgezogen vlooieneitjes om zich verder in te  ontwikkelen.

-      Spuit wat anti-vlooienspray voor in huis in de nieuwe stofzuigerzak als extra preventie.