Your browser does not support JavaScript! Vlooien bij kleine huisdieren | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Vlooien bij kleine huisdieren

Vlooien bij kleine huisdieren

 

Konijnen, fretten, cavia’s, ratten en muizen kunnen net zo goed vlooien krijgen als honden en katten. Heeft u een hond of een kat en een klein huisdier, dan is de kans groot dat het kleine dier vlooien oploopt van uw hond of kat. Die komen immers buiten veel in contact met andere dieren.

Gebruik dan een goede anti-vlooienspray voor zowel hond of kat en kleine huisdieren.

Uw kleine huisdier loopt ook al meer risico als u het in de tuin naar buiten laat, waar andere dieren (van de buren) waarschijnlijk ook over gelopen hebben.


Symptomen van vlooien

 

Of uw huisdier vlooien heeft, herkent u meestal het eerste aan de uitwerpselen die de vlooien achterlaten. Door de vacht uit elkaar te spreiden zijn ze makkelijk te vinden. Soms vindt u dan ook een levende vlooi.

 

Behandeling en preventie:

 

Er bestaan verschillende producten  om vlooien bij klein huisdieren te voorkomen en te behandelen:

 

Xeno 450 spot on is voor konijnen, cavia’s en fretten. Het doodt parasieten in, en op het lichaam.

Wilt u vlooien voorkomen dan is een maandelijkse behandeling voldoende. Heeft uw huisdier al last van vlooien, dan moet de behandeling na de eerste keer om de twee weken herhaald worden, daarna om de vier weken. Dit product is zonder voorschrift van de dierenarts verkrijgbaar.

 

Xenex ultra spot kan bij heel veel soorten kleine huisdieren gebruikt worden (zoals cavia’s, ratten, hamsters,chinchillas, muizen), behalve bij fretten. Het voorkomt en behandelt vliegen (en de eitjes), vlooien, teken en luizen. In de meeste gevallen is een behandeling van twee weken genoeg maar dieren die zeer gevoelig zijn voor ‘flystrike’, hebben wellicht elke week een behandeling nodig.

Gunstig voor kleine huisdieren, katten, honden en konijnen is een medicijn dat alleen op recept van de dierenarts verkrijgbaar is. Het doodt de vlooien direct en beschermt het dier daarna een week lang tegen nieuwe besmetting. Wilt u in de toekomst vlooien voorkomen, herhaal de behandeling dan om de vier weken.