Your browser does not support JavaScript! Winterzorg voor uw huisdieren | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Winterzorg voor uw huisdieren


Winter staat voor de deur (wij kunnnen het ook niet geloven). Dat betekent dat u al kan uitzoeken hoe u uw huisdier warm, veilig en gelukkig kunt houden als de temperaturen zakken. Lees onze tips voor honden, katten en konijnen.

Honden

- Kleine, slanke, oudere of kortharige honden kunnen waarschjnlijk een jas of trui gebruiken als u gaat wandelen. Zorg ervoor dat alles goed past, maar niet te strak is en hun bewegingen niet hindert.

- Was de poten vna uw hond nadat u thuiskomt om zeker te zijn dat er geen ijs of vuil achterblijft tussen hun tenen (en zorg dan om ze daarna droog en warm te houden). Tijdens winterwandelingen kan u de poten van uw hond ook beschermen met een degelijke set hondenschoenen.

- Reflecterende kleding zorgt ervoor dat u en uw hond duidelijk zichtbaar zijn als u gaat wandelen als het donker is.

Katten

- Als het buiten zeer koud is, verkiezen de meeste katten om binnen zo dicht mogelijk bij de radiator te dutten. Als uw kat een zwerver is, zorg dan dat ze steeds naar binnen kunnen (bijv. via een kattenluik). Als u geen kattenluik heeft, zorg dan dat ze binnen zijn voor u het huis verlaat zodat u zeker weet dat ze niet buitengesloten worden. Het kan buiten namelijk extreem koud worden.

- Katten houden van de geur en smaak van antivries, maar het is uiterst giftig. Wees waakzaam, sluit flessen en dozen goed af en buiten bereik en zorg dat uw kat het niet van uw ruiten likt. U kan ook antivries kopen dat het niet-giftige propyleenglycol bevat in tegenstelling tot ethyleenglycol.

- Katten zoeken gezellige verstopplekjes in de winter, controleer dus steeds schuren en garages voor u ze 's avonds afsluit en klop luid op de motorkap voor u uw auto start. In het geval dat de kat van de buren besloot daar een dutje te doen.

Konijnen en cavia's

- Zorg ervoor dat uw knuffelvriendjes voldoende hooi hebben om te schuilen

- Buitenkonijnen hebben zeer veel weerstand, maar zet toch best hun hok op een plek uit de wind. Een dekzeil kan ook helpen om hen te beschermen en te isoleren, maar als de temperatuur dramatisch zakt kan u ze het best naar binnen halen. Een handdoek, bubbeltjesfolie of isolerend materiaal kan voorkomen dat hun waterfles 's nachts bevriest.

Andrew Bucher
Dierenarts en mede-oprichter van Medicanimal