Your browser does not support JavaScript! Houdt uw huisdier veilig in de zomer | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Houdt uw huisdier veilig in de zomer

De zomer is er en terwijl u van het mooie weer en de picknick in het park geniet zal uw beste vriendje hier waarschijnlijk ook van meegenieten! Maar wees voorzichtig. Ze zijn niet in staat om te zeggen “Het is te warm voor mij” of “Ik heb wat te drinken nodig”. Hier zijn een paar handige tips om ervoor te zorgen dat we een geweldige tijd hebben met onze huisdieren en dat ze ten alle tijden veilig zijn.
Warm weer kan een bedreiging vormen voor honden. Zoals u misschien al weet kunnen honden hun warmete niet kwijt door te zweten, zoals mensen dat doen. Warmte en vochtigheid kunnen ervoor zorgen dat hun lichaamstemperatuur gevaarlijk hoog wordt. Als u met uw beste vriendje een dag naar het park wilt, zorg er voor dat u ook voor hem een paar extra benodigdheden meeneemt.

Zorg er voor dat u altijd genoeg vers en koel water heeft, thuis bijvoorbeeld met een drink fonteintje. Als u een hele dag weg bent met uw hond, vertrouw dan niet op de faciliteiten van het park of de omgeving. Zorg ervoor dat u altijd een paar extra flessen water en een waterbak mee neemt waaruit ze kunnen drinken. Let er goed op dat ze voldoende water drinken gedurende de dag. Vooral tijdens de warme zomerdagen!

We willen er allemaal het beste van maken tijdens de zomerdagen, maar we moeten voorzichtig met overmatige blootstelling aan zon en warmte. Kijk of parken en picknick-plaatsen met enige beschutting tegen direct zonlicht kunt vinden. Als dat er niet is neem dan een parasol mee. Zo creërt u schaduw voor de heetste uren van de dag en kunt u lekker uitrusten en afkoelen terwijl u nog steeds van de buitenlucht geniet. Gedurende de bijzonder warme dagen raden wij u altijd aan om een mogelijke zonnesteek te voorkomen door uw huisdier niet te veel in de zon te laten lopen en spelen.

Het is belangrijk om te weten dat de kussentjes onder de poten van uw hond geen schoenen zijn, dus zorg ervoor dat ze niet op cement/teer of andere harde oppervlaktes gaan lopen. Dit kan namelijk enorm warm worden en dan kunnen de voeten van uw huisdier verbranden. Als deze oppervlakktes onvermijdelijk zijn kunt u misschien overwegen om "laarsjes" aan te schaffen die de pootjes van uw huisdier beschermen. U kunt ook “koelings vesten”overwegen. Deze kunt u bij uw huisdier aan doen als u gaat wandelen en het te warm buiten is.

We zijn ons er allemaal van bewust hoe belangrijk zonnebrandcrème is voor ons zelf, maar soms vergeten we dat honden ook een risico hebben op huidproblemen als gevolg van te veel blootstelling van de zon in de zomer. Honden die een licht gekleurde vacht, zeer korte vacht of lichtere gebieden in hun vacht hebben moeten altijd beschermd worden met een zonnebrandcrème die speciaal ontwikkeld is voor honden. Gebruik alstublieft geen menselijke zonnebrand crème, omdat dit giftig kan zijn voor uw huisdier. Als u een hond heeft met een donkere huid en een donkere dichte vacht waar geen huid zichtbaar is dan is dat al voldoende, maar ook in dit geval kan uw husidier nog steeds baat hebben bij het gebruik van zonnebrandcrème.

EDe zomer geeft ons de mogelijkheid om buiten onze tijd door te brengen met onze vrienden en familie, maar wees voorzichtig, picknicks en gezellig samen zijn is de perfecte manier voor uw hond om te veel hondensnoepjes en mensen-eten te nuttigen. Let er wel op dat dit gevaarlijk kan zijn voor de hond. Neem altijd wat voer mee van uw hond als u een hele dag op pad bent, zodat uw hond ook een lichte maaltijd heeft.

Als laatste en een van de meest belangrijke tips: LAAT UW HOND NOOIT IN DE AUTO ACHTER IN DE ZOMER. Zelfs als u het raam open laat staan of uw auto in de schaduw is geparkeerd, dit blijft een enorm gevaarlijke situatie voo uw hond. Een auto kan 2x zo warm worden als de buiten temperatuur in maar 10 minuten tijd, wat leidt tot een levensgevaarlijke situatie voor uw huisdier. Dus vraag een vriend(in) of famile lid om op uw hond te passen terwijl u gaat winkelen of nog andere tussen stops heeft.