Your browser does not support JavaScript! Hondenspelletjes voor binnen en buiten | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Voorgestelde producten

Er gaat niets boven een dag in het park doorbrengen met je hond. We hebben een aantal hondenspellen voor buiten verzameld die je met je hond zou moeten spelen. En als er regen voorspeld is? Maak je geen zorgen - we hebben ook onze top 3 indoorspellen voor honden toegevoegd.

De beste outdoor-games voor in het park

1. Apporteren

Apporteren is niet voor niets een klassieker. Of je nu hondvriendelijke tennisballen, een veerkrachtige KONG gevuld met hondensnoepjes of een bot gebruikt, ze zullen rennen als een gek. Dit actieve hondenspel is een eenvoudige manier om wat extra energie te verbranden dan alleen je normale hondenwandelingen. Het kan zelfs een goede gelegenheid zijn om wat extra hondentraining of puppytraining te doen.

2. Touwtrekken

Het ouderwets spelletje touwtrekken kan één van de leukste dingen zijn om met je hond buiten te doen. Het is niet alleen een geweldige manier om de conditie van je hond te testen, maar kauw- en trekspeelgoed kan ook helpen om het gebit sterk en gezond te houden, hoewel het geen vervanging is voor reguliere tandheelkundige zorg. Omdat het belangrijk is dat je hond zijn hondenspeelgoed op commando kan loslaten, is hiervoor een zekere mate van hondentraining vereist.

3. Zit, blijf en kom

Dit is een stimulerend hondenspel om te introduceren bij wandelingen - en het is een goede manier om de zelfbeheersing van uw hond uit te dagen. Vraag ze om te gaan zitten en te blijven voordat je langzaam tien stappen achteruit gaat. Leg wat hondensnoepjes voor je op de grond en zorg ervoor dat ze geen centimeter verschuiven. Als je klaar bent, roep je 'kom' en je hond zou naar je toe moeten sprinten om hun beloning op te eisen.

De beste inside-games voor regenachtige dagen

1. Nieuwe trucs

Als het weer omslaat, is het een geweldig idee om je hond een paar nieuwe trucjes te leren. Of het nu gaat om nuttige vaardigheden (zoals benchtraining en terugroeptraining) of iets leukers en unieks, profiteer ervan om wat hondentraining in te halen en de band tussen jezelf en je hond te versterken.

2. Het naamspel

Een ander gouden hondenspel om binnen te spelen is het naamspel. Begin door elk van hun hondenspeelgoed een naam te geven. Leer vervolgens één voor één de naam van elk speeltje aan je hond door te vragen "waar is die-en-die" en laat ze naar het bijbehorende speelgoed gaan en een poot op het speelgoed leggen. Zodra ze beginnen te leren wie wie is, kun je de lat hoger leggen door het hondenspeelgoed op verschillende plaatsen in huis te verbergen en je hond te vragen ze te vinden. Hondensnoepjes zijn hierbij een absolute must!

3. Onder, over en door

Een eenvoudige manier om je meubels als hondenspeelgoed te gebruiken, is door je harige vriend te leren eronder, eroverheen en erdoorheen te klimmen - redelijk eenvoudig, toch? Maar het kan lastiger zijn dan je zou denken! Een andere hersenspel voor honden, begint met hen te vragen onder een object te kruipen, zoals een stoel. Als ze dit eenmaal onder de knie hebben, kun je ze leren over de stoel te springen, op de stoel te springen en om de stoel heen te lopen.