Your browser does not support JavaScript! Top tips voor een gezonde vacht | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MA Logo

Wist je dat de vacht van je huisdier een goede indicator is voor hun gezondheid? Hoewel regelmatige verzorging van vitaal belang is voor een gezonde vacht en huid, zal een combinatie van verzorging en deze andere (niet zo voor de hand liggende) tips je harige vriend helpen er op zijn best uit te zien.

1. Voer je huisdier een dieet van hoge kwaliteit

Je hebt waarschijnlijk zelf al gemerkt dat als je goed eet, je het effect kunt zien op je haar, huid en nagels. Hetzelfde geldt voor je huisdier! Geef je harige vriend het dieet van de beste kwaliteit binnen je budget en hun huid en vacht zullen ervan profiteren.

2. Baden en borstelen

Zorg er bij het baden voor dat je de juiste shampoo voor je huisdier kiest. Zoals een anti-knopen shampoo voor langharige rassen, een gebalanceerde, neutrale pH shampoo voor huisdieren met een gevoelige huid, of een white wash shampoo voor honden met witte vacht. Om hun huid en vacht zo schoon en gezond mogelijk te houden, hebben niet alle huisdieren evenveel baden of borstelbeurten nodig. Dit is afhankelijk van de dikte en de textuur van hun vacht.

De meeste katten houden zichzelf zorgvuldig schoon (en zouden een shampoo waarschijnlijk niet op prijs stellen!). Velen zijn echter dol op een goede borstel - vooral langharige rassen die regelmatig moeten worden geborsteld om hun vacht gezond en klitvrij te houden. Een uitdunkam zoals de FURminator is perfect voor hen.

3. Voeg supplementen toe

Geef supplementen die essentiële vetzuren en vitamine B bevatten, die de vacht van je huisdier kracht en glans geven. Vitaminesupplementen en oliën moeten steeds worden gebruikt als aanvulling op een compleet voer voor huisdieren.

4. Pas op voor allergieën

Voedselallergieën veroorzaakt door zuivelproducten, granen en bepaalde soorten vlees komen vaak voor bij huisdieren, dus let op tekenen zoals een jeukende huid en maagklachten na het eten. Als je denkt dat je huisdier mogelijk allergisch is, overweeg dan om een ​​hypoallergeen voer voor honden of katten te proberen om te zien of dit de symptomen verlicht.