Your browser does not support JavaScript! Huisdieren tijdens de lockdown | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
 • MedicAnimal - care with a conscience

We zijn inmiddels allemaal bekend met de adviezen van de overheid om onszelf en onze dierbaren te beschermen tegen het coronavirus. Wat misschien niet zo duidelijk is, is hoe we tijdens deze wereldwijde pandemie voor onze huisdieren moeten zorgen. Is er iets dat eigenaren van gezelschapsdieren anders zouden moeten doen? Om je te helpen je vragen te beantwoorden, hebben we enkele tips verzameld om je huisdieren gelukkig, gezond en veilig te houden.

Hou je huisdier schoon

 • Momenteel is er geen sluitend bewijs dat gezelschapsdieren kunnen worden besmet met het coronavirus. Maar als iemand je huisdier aanraakt, hoest of niest, kan het virus enkele uren op zijn of haar vacht overleven. Toch moet je je geen zorgen te maken. Vergeet niet om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals handen wassen na het aanraken van je huisdier en, indien nodig, je huisdier vaker wassen. Zet je huisdier echter nooit meer dan één keer per week in bad, omdat dit de huid te fel ontdoet van de natuurlijke oliën die haar helpen beschermen.

 • Door regelmatig de vacht van je huisdier te borstelen, kan je het haarverlies onder controle houden, vuil verwijderen en de natuurlijke oliën stimuleren, waar we het net over hadden . We raden aan om de verzorgingssessies te houden wanneer je huisdier het meest ontspannen is. Dit zijn ook geweldige kansen om je huisdier met wat extra genegenheid te verwennen.


 • Vergeet vooral de preventie van vlooien, teken en wormen niet. Een herhaalbestelling is een gemakkelijke manier om je te helpen deze behandelingen bij te houden.

Hou je huisdier gezond

 • Zoals je wellicht weet, mag je van de overheid buiten om te sporten of een ommetje te maken. Dus tenzij je jezelf moet isoleren vanwege ziekteverschijnselen, kun je nog steeds met je hond wandelen als een manier om van wat frisse lucht te genieten en actief te blijven.

 • Veel schoonmaakmiddelen zijn giftig voor huisdieren. Als je bleekmiddel gebruikt om oppervlakken te reinigen, verdun het dan met water en spoel de oppervlakken daarna af. Laat huisdieren pas over gedesinfecteerde vloeren lopen als ze compleet droog zijn.

 • Onthoud dat handontsmettingsmiddelen alcohol bevatten, dus het is belangrijk om je huisdier niet direct na gebruik ervan aan te raken.

 • Als je het favoriete voedsel van je huisdier niet kunt bemachtigen, introduceer dan langzaam je nieuwe voedselkeuze door een kwart van het nieuwe voer met het oude te mengen en om de twee dagen te verhogen tot een extra kwart van het nieuwe voer. Dit wordt dus beginnen met 1/4, dan 2/4, ¾ en tenslotte 4/4 - wat betekent dat je op dag 8 het nieuwe voer volledig kan voeren.

Hou je huisdier bezig

 • Probeer een routine aan te houden voor eten, verzorgen en spelen. Dit helpt niet alleen stress te voorkomen, maar het helpt ook om een gevoel van normaliteit te behouden.

 • Verberg lekkernijen in huis of geef ze als beloning voor goed gedrag.

 • Leer je huisdier een nieuwe truc! Onze harige vrienden observeren ons constant en voelen zich mentaal gestimuleerd wanneer ze nieuwe dingen leren.

 • Geef je kat een goede oefensessie met een laserpointer. Om frustratie te voorkomen, raden we aan om ze van tijd tot tijd de rode stip te laten 'vangen'. Zorg er ook voor dat je de aanwijzer niet op de ogen van je kat richt, omdat dit schade aan de ogen kan veroorzaken.

 • Liggen er een paar lege dozen in huis? Ze zijn een perfecte schuilplaats voor je kat. Plaats ze uit het zicht (bijvoorbeeld onder je bed) of laat ze op een tafel of de vloer liggen en kijk toe. Lege dozen zijn in feite de kattenhemel!

 • Om oud kattenspeelgoed nieuw leven in te blazen, kan je ze besprenkelen met een natuurlijke kattenkruidspray.

 • Vul een KONG-speeltje met pindakaas of de favoriete snacks van je hond. Werkt altijd bij onze eigen pups.