Your browser does not support JavaScript! Hoe huisdieren kunnen helpen bij social distancing | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Over de hele wereld blijven mensen thuis om zichzelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus. Voor velen van ons zijn dit vreemde en isolerende tijden. Maar te midden van de chaos zijn onze katten, puppy's en andere harige vrienden, klaar om onze aandacht af te leiden van de stortbui van slecht nieuws naar hun heerlijke karakters en schattige capriolen.

Huisdieren helpen ons gezond te blijven

Als je binnenshuis vastzit, kan het een zegen zijn om een huisdier te hebben om de tijd door te brengen. Er zijn behoorlijk veel onderzoeken over de weldadige gezondheidseffecten van huisdieren. Sommigen tonen aan dat hondenbezitters een lager risico lopen op hart- en vaatziekten. Anderen, dat katten ons kunnen beschermen tegen astma, longontsteking en bronchitis. Maar los van alle wetenschappelijke studies, zijn huisdieren gewoon de perfecte kleine personal trainers en gezondheidscoaches, die ons aanmoedigen om vroeg wakker te worden, actief te blijven, tijd vrij te maken voor dutjes en nooit een wandeling te missen.

Huisdieren zijn geweldig gezelschap

Met hun onvoorwaardelijke vriendschap zijn onze harige vriendjes het tegengif voor eenzaamheid thuis. Dus hoewel je misschien een tijdje uit de buurt van familie, vrienden en sociale bijeenkomsten moet blijven, geven onze knuffelige bontballen ons het gezelschap dat we nodig hebben om de coronacrisis te doorstaan.

Niet alleen dat, huisdieren hebben ook geweldige opbeurende krachten. Ze kunnen angst en stress verminderen als bij toverslag. We hebben allemaal gezien hoe ze zich tot het uiterste hebben ingespannen om ons op te vrolijken op een slechte dag, of het nu is door zichzelf aan je vast te lijmen, je gezicht te likken of je hun favoriete speeltje te brengen.

Huisdieren zijn ‘fantastische’ assistenten

Dingen gedaan krijgen wanneer je thuis werkt, kan een uitdaging zijn. Voeg een kat of hond toe aan het geheel en je bent Alice die in het konijnenhol valt.

Sinds we op afstand begonnen te werken, hebben onze harige collega's het op zich genomen om te 'helpen' bij onze dagelijkse taken. Hoe? Door conferentiegesprekken te laten crashen, laptopladers los te koppelen, toetsenborden te boycotten en onze persoonlijke ruimte binnen te dringen met hun snoeten, poten en achtersten. Zozeer zelfs dat ouders van huisdieren over de hele wereld hun ervaringen delen via Instagram-accounts zoals @DogsWorkingFromHome.

OK, dus huisdieren helpen misschien niet om de werklast te verminderen, maar we kunnen het hen niet kwalijk nemen dat ze het niet hebben geprobeerd!

Huisdieren helpen dingen in perspectief te plaatsen

Wie is er beter dan je huisdier om je een “reality check” te geven? "Virus? Welk virus? ","Pandemie? Nooit van hem gehoord". Onze trouwe viervoeters kunnen niet minder onder de indruk zijn van onze wereldwijde gezondheidscrisis. En hoewel het belangrijk is om verbonden en geïnformeerd te blijven, kan het ons helpen om een pauze te nemen van onze dagelijkse drama's als we onze huisdieren observeren terwijl ze zorgeloos hun leven leiden.

Huisdieren herinneren ons nu meer dan ooit aan de belangrijkste dingen in het leven: liefde, lachen en voor elkaar zorgen.