Your browser does not support JavaScript! Hoe huisdieren ons leven verbeteren | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Hun eindeloze energie, kwispelende staarten of geruststellend spinnen, we hoeven je er niet van te overtuigen dat huisdieren ons leven beter en gelukkiger maken. Naarmate januari vordert (en vordert…), dachten we dat het een goed moment is om aan de leuke dingen te denken en de positieve invloed van onze harige vrienden te bekijken.

Eén van ons

Huisdieren maken echt deel uit van het gezin, en daarom waren we verheugd dat uit onderzoek, uitgevoerd door MedicAnimal, ongeveer 98% van de hondenbezitters en 96% van de kattenbezitters het erover eens zijn dat hun huisdier een lid van het gezin is. Als ze een ruimte op de bank hebben en hun eigen voerbak hebben, maken ze zeker deel uit van de groep.

Dierenmensen zijn goede mensen

Een hond kunnen uitlaten is een belangrijke reden om een hond aan te schaffen. Het moedigt mensen aan om meer te bewegen en het is een perfect excuus om nieuwe vrienden te maken in het park. 84% van de hondenbezitters is het ermee eens dat hun hond hen helpt een positievere relatie met mensen te hebben. Dit gaat verder dan geklets met andere hondenbezitters, er kan ook een mooie band ontstaan tussen hondeneigenaren. Bovendien helpt het ons ook om geduldiger te zijn met andere mensen.

Denk aan leuke dingen

Naast het ondersteunen van onze fysieke gezondheid met dagelijkse wandelingen (honden) en verstoppertje spelen (katten), is het belangrijk om te beseffen dat huisdieren ook goed zijn voor ons mentale welzijn. Ongeveer 73% van de mensen gelooft sterk dat hun hond goed is voor hun geestelijke gezondheid. Harige knuffels en waardering voor het kleinste ding? Het is geen verrassing dat honden ons een goed gevoel geven.

Knuffel ondersteuning 

Als het afgelopen jaar ons iets geleerd heeft, is het dat huisdieren echte superkrachten hebben, als het gaat om ons beter te laten voelen. In tijden van onzekerheid of momenten van isolatie en eenzaamheid, ondersteunen ze ons en houden ze ons gezond. 62% van de mensen beschouwt hun hond als een bron van emotionele steun, Dit is geen verrassing voor ons gezien hun speelse houding en hun karakter dat snel tevreden is. Tegelijkertijd geloofde 78% van de mensen dat hun kat intuïtief begreep hoe ze zich voelden. Zie je wel? Superkrachten!

"Waarom ja, ik heb wel een huisdier"

Door hulp van onze huisdieren kunnen we de wereld beter aan. Ze houden ons niet alleen kalm en speels, maar helpen ons ook meer zelfvertrouwen te krijgen. 64% van de mensen zei dat ze meer zelfvertrouwen hebben om nieuwe mensen te ontmoeten als hun hond aanwezig is, en we begrijpen waarom. Je kunt niet alleen praten over hun eigenzinnige karakter, een babbel over het ras is altijd een grote hit. Voor kattenbezitters ligt dat natuurlijk anders, maar we zijn er zeker van dat ze mensen meer tevreden maken. 86% van de mensen gelooft dat het bezit van een kat hen gelukkiger maakt.

Dus, ondanks dat het weer wat aan de sombere kant is en januari schijnbaar eeuwig doorgaat... Neem even de tijd om jezelf eraan te herinneren hoeveel geluk je hebt met je trouwe viervoeter, die je eindeloze liefde en genegenheid geeft.