Your browser does not support JavaScript! Voor je huisdier zorgen tijdens de koudere maanden | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Terwijl wij de koudere maanden tegemoet gaan met winterjassen, zwaardere dekbedden en dikkere sokken, voelen onze harige vrienden zich misschien niet zo gezellig of comfortabel. Ook al hebben ze hun eigen bontjas, het is de moeite waard om een ​​paar extra maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat ze warm en mobiel blijven deze komende winter.

Van de poten naar boven

Sommige honden zijn gezegend met meer vacht dan andere, en als dit het geval is, moet je rond hun poten knippen om te voorkomen dat zich ijsballen vormen tussen hun kussentjes en tenen, wat extreem pijnlijk kan zijn voor je hond. Verzorgingsproducten en regelmatige trims helpen jou en je harige vriend comfortabel de kou te trotseren.

Deze poten zijn gemaakt om te wandelen

Omdat wegen in de wintermaanden vaak gestrooid worden met grind of zout, kan je overwegen een nieuwe route te nemen om je hond uit te laten. Als je toevallig door ruw terrein loopt, zorg er dan voor dat je hun poten en voetzolen grondig afveegt wanneer je terugkeert, om irritatie te voorkomen en te voorkomen dat ze het zout en vuil zelf aflikken.

Thuis en droog

Laat je hond tijdens de koudere maanden nog steeds zo regelmatig mogelijk uit, en laat je kat zo vaak als nodig buiten, maar zorg ervoor dat ze een schuilplaats hebben als ze terugkeren. Door je huisdier een plek te bieden om zich te verwarmen en te ontspannen na een periode buiten, zullen ze zich comfortabeler voelen en sneller op hun positieven komen. Het kan zelfs de moeite waard zijn om hun bed in de winter naar een warmer deel van het huis te verplaatsen. Als ze het bijzonder koud hebben, kan een deken voor huisdieren ook helpen.

Voor katten is een kattenluik tijdens de koudere maanden ideaal, omdat het de vrijheid geeft om te komen en gaan wanneer ze willen, en ervoor te zorgen dat ze de flexibiliteit hebben om naar buiten te gaan om hun zaken te doen dan en wanneer ze dat nodig hebben, zelfs als het koud is.

Buiten? Nee, dank u wel.

Naarmate het weer omslaat, is uw huisdier misschien minder geïnteresseerd in het verlaten van het huis. Als dit het geval is, houd ze dan mentaal gestimuleerd met spelletjes en speelgoed voor binnen, en overweeg om minder te eten om te voorkomen dat ze extra kilo's krijgen. Zachte lichaamsbeweging moet nog steeds een prioriteit zijn, dus probeer ze zo actief mogelijk te houden.

Accessoires, accessoires

We weten hoe moeilijk het kan zijn om je hond uit te laten in de winter, vooral als het donker is en het miezeert, maar actief blijven is zo belangrijk. Sommige rassen zijn vatbaarder voor de kou dan andere, dus plannen en voorbereiden op de periode kan echt helpen. Sla winterse nietjes in, zoals zwaailichten en een intrekbare riem, zodat uw hond zichtbaar blijft in het donker en vrij kan rondlopen tijdens uw uitstapjes, met de mogelijkheid om ze in te tomen als dat nodig is.

Het kan handig zijn om geschikte accessoires voor je hond te kiezen, van slofjes om hun poten te beschermen tot truien en jassen die de kou buiten houden. Sommige honden zullen laarzen mijden, zelfs als je weet dat ze voor hun eigen bestwil zijn, dus zorg er in dit geval voor dat je hun poten afveegt als je terugkomt. Dit helpt bij het verwijderen van al het schadelijke dat zich in hun voetzolen kan hebben vastgezet.

Supplementen en oplossingen

Voor oudere en wijzere huisdieren kunnen de wintermaanden moeilijker te doorstaan ​​zijn, vooral voor onze vrienden die lijden aan artritis of stijve gewrichten. Door ze warm en mobiel te houden en met de nodige juiste supplementen, kan je ze helpen. Regelmatige lichaamsbeweging zal helpen, maar hou het aan de rustige kant. Specifieke dierenarts-diëten kunnen hen ook ondersteunen, evenals andere behandelingen en oplossingen die geschikt zijn voor honden in hun gouden jaren. Vergeet niet om advies in te winnen bij een gekwalificeerde dierenarts als je denkt dat je huisdier aan artritis of andere mobiliteitsproblemen lijdt.