Your browser does not support JavaScript! Maak de switch naar natuurlijk en duurzame voeding | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Of u nu producten met gerecycleerde verpakkingen kiest, of gaat voor dierenvoeding met duurzame ingrediënten of uw huisdier natuurlijke voeding geeft, het zijn kleine maar bewuste stappen die we allemaal kunnen nemen uit respect voor ons milieu.

Begin klein

Een verandering van dieet is eenvoudig maar kan een grote impact hebben op onze planeet en onze huisdieren. Kiezen voor natuurlijk voedsel voor huisdieren, heeft talloze voordelen, te beginnen met het meest elementaire onderdeel van een maaltijd: de kwaliteit van de ingrediënten. De meeste natuurlijke dierenvoeders bevatten ingrediënten als volwaardig vlees en fruit, groenten en plantenextracten. Deze ingrediënten bevatten essentiële vitaminen, mineralen en vezels. Natuurlijke dierenvoeding is de beste keuze, omdat de ingrediënten in recepten van natuurlijke voedingsmiddelen over het algemeen van hogere kwaliteit zijn dan die in standaard dierenvoeding. Bovendien bevat natuurlijke voeding gewoonlijk minder vullende additieven zonder voedingswaarde, zoals overbodige suiker en vulstoffen, en minder kunstmatige toevoegingen, wat goed is voor het milieu én de kwispelstaarten.

Wat binnenin zit, telt

Een nadere blik op de volwaardige ingrediënten kan helpen bepalen of een overstap naar natuurlijke voeding de investering voor uw huisdier waard is. Met name voor vlees, moet men zich ervan bewust zijn dat dierlijke eiwitten een betrouwbare keuze is voor een huisdier, omdat alle aminozuren bevatten, die uw huisdier nodig heeft voor gezonde spieren en gezond weefsel. Normaal gesproken bevat natuurlijke voeding deze goede eiwitten, zoals kip, lam, kalkoen of zalm, waardoor het niet alleen lekker en voedzaam is, maar meestal ook beter verteerbaar. En dit kan op haar beurt een voordeel zijn voor u en uw huisdier, omdat ze geneigd zullen zijn hun maaltijd aan te vallen. De meest kieskeurige eters beginnen om vooruit te kijken naar de maaltijden. Minder verspilling van voedsel en meer lege etensbakjes maken het verschil.

Maar de buitenkant speelt ook mee

U kan nog op een andere manier bewuster omgaan met de voeding van uw huisdier, namelijk door te kijken of het product in verantwoord verpakkingsmateriaal verpakt zit en zo de milieu-impact verkleinen. Dit kan zo simpel zijn als het kopen van voedsel in een hergebruikte, gerecycleerde of biologisch afbreekbare verpakking. Als je alle maaltijden van uw huisdier in het achterhoofd houdt, kan u veel afval vermijden. Een andere makkelijke overwinning voor het milieu zijn maaltijden met duurzaam gevangen vis of met lokale ingrediënten. Veel kleine stapjes maken samen een grote sprong, dus geen enkele inspanning is tevergeefs.

Word een poep-schep-held

Een essentieel onderdeel van de uitrusting van iedere hondenbezitter zijn poepzakjes. Hoewel er nauwelijks iets over te zeggen valt, moeten de voordelen van biologisch afbreekbare en eco-vriendelijke zakjes niet onderschat worden. We gebruiken het immers elke dag. Een zakje dat sneller zal afbreken of gecomposteerd kan worden, is dus een kleine aanpassing die kan leiden tot een grote verandering. En nog beter, afwasbare en herbruikbare schepjes zijn de (milieuvriendelijke) toekomst als het gaat over opruimen wat uw harige vriend achterlaat.

Het grotere idee

Elk klein gebaar en minimale aanpassing draagt bij tot de bescherming en het behoud van het milieu op onze planeet. Misschien is niet iedere aanpassing haalbaar voor uw huisdier, maar het kan al een verschil maken, om alvast één ding te veranderen. Het gaat om ons allemaal, mensen en huisdieren verenigd in het behoud van onze planeet.