Your browser does not support JavaScript! Christmas Safety Tips | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Kerst-veiligheidstips

Het is bijna Kerstmis en hoewel het een fijne tijd van het jaar is, kan het ook een groot aantal nieuwe problemen voor uw huisdieren opleveren. Onze dierenarts Andrew heeft een aantal handige tips verzameld om u te helpen zorgen dat u en uw huisdieren een fantastisch feestelijke tijd hebben, zonder enige huisdierproblemen.

Kerstboomgevaren

Als eigenaar van een huisdier kunnen de kerstdagen een aantal problemen en potentiële gevaren voor onze huisdieren opleveren. Ten eerste, de boom. Katten zijn natuurlijke klimmers en een nieuwe kerstboom biedt een geweldige kans om dat te doen. Investeren in een goede stevige basis is een echte must om uw boom goed vast te zetten. Mocht uw kat erin slagen om omhoog te klimmen of in de boom te springen, mag deze niet omvallen. Het plaatsen van uw boom in de hoek van de kamer zal ook helpen. Maar het belangrijkste is om er even bij stil te staan of op zijn minst te worden gewaarschuwd als uw huisdier de neiging heeft in uw boom te springen. Probeer obstakels rondom de basis van de boom te plaatsen of iets dat een geluid maakt als uw huisdier dichtbij komt. Aluminiumfolie werkt goed in deze gevallen, het is licht en maakt een geluid dat de meeste katten niet leuk vinden en geeft u een waarschuwing. Indien nodig kunt u proberen uw boom te omheinen. Wees voorzichtig met draden, als u ze kunt tapen aan de muur of aan plinten zal dit helpen om eventuele verwarringen te vermijden. Tenslotte moet u er altijd aan denken om de lichten uit te schakelen voordat u gaat slapen. Als u in bed ligt, heeft u niet altijd door wat uw huisdier allemaal uithaalt.

Vermijd darmobstructies

Er zijn tal van artikelen rond het huis in deze tijd van het jaar die potentiële darmobstructies kunnen veroorzaken, denk aan klatergoud, lint, koord, verpakkingsmaterialen, dennennaalden en nog veel meer. Als u een boom uitzoekt, kies er dan een die geen naalden verliest. Deze kunnen scherp zijn en opname door de mond kan problemen in de darmen van uw huisdier veroorzaken. Dennennaalden kunnen ook zeer pijnlijk zijn als ze verstrikt raken in de voetzolen van uw huisdier. Zorg ervoor dat u eetbare cadeautjes buiten bereik houdt tot aan de Kerstdagen zelf. Vergeet niet dat huisdieren en vooral honden een ongelooflijk sterke reukzin hebben en iets lekkers onder de boom kan erg verleidelijk zijn.

Boomdecoraties

Het versieren van de boom is altijd een leuke activiteit voor het hele gezin, maar vergeet niet dat glimmende decoraties erg verleidelijk zijn voor katten. Vermijd het plaatsen van elektrische draden en dergelijke aan de onderkant van de boom en het beste is om kerstverlichting buiten het bereik van springende poten te houden. Probeer ook om glimmende versiersels hoger in de boom te plaatsen en houd glanzende dingen die lijken op iets interessants om te eten uit het zicht van uw huisdier omdat zij mogelijk leiden tot darmobstructie of wurging. Tot slot is het duidelijk maar toch de moeite waard erop te wijzen om geen brandende kaarsen te plaatsen waar uw huisdier bij kan.

Het volgen van deze eenvoudige regels moeten helpen om eventuele gevaren voor uw huisdieren tijdens de kerstdagen tot het minimum te beperken en u allen van een heel vrolijk kerstfeest te laten genieten.