Your browser does not support JavaScript! Christmas Pet Stress | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Verlicht de stress van uw dieren tijdens de feesten

Kerstmis kan een stressvolle tijd zijn en dit geldt ook voor huisdieren. Het is een komen en gaan van mensen die misschien niet bekend zijn bij uw huisdieren. In de maand december wordt er regelmatig vuurwerk afgestoken, wat ook voor stress kan zorgen bij de huisdieren.

Verschillende luide geluiden kunnen voor paniek zorgen bij uw huisdier. Dit kan bijvoorbeeld vuurwerk, ballonnen, het knallen van champagnekurken of luide muziek zijn. Als uw huisdier inderdaad nerveus wordt van dit soort geluiden, is het belangrijk om uw huisdier een “veilige plek” te geven waar ze naartoe kunnen om te ontspannen van die harde geluiden. Het kan ook handig zijn om kalmerende feromonen te gebruiken zoals Adaptil of Feliway. Deze producten kunnen helpen in dit soort situaties. Als het nodig is, probeer dan om de lichten te doven, de gordijnen dicht te doen en een radio of televisie aan te zetten op een laag volume, want dit kan helpen om te kalmeren.

Zorg ervoor dat u GEEN ophef maakt over de angstsignalen van uw huisdier. Dit zorgt er alleen maar voor dat het gedrag erger wordt. Doet u dit wel, dan vertelt u tegen uw dier dat het goed is om bang te zijn. Het beste is om met iets “normaals” door te gaan thuis, zoals opruimen, koken of iets van je hobby doen. Ga vooral niet naast je huisdier zitten en vertellen “dat alles wel goed komt en ze braaf zijn” . Voldoende beweging zorgt ervoor dat uw hond meer energie verbruikt en dit kan helpen de stress te verlagen.

Zorg er dus voor dat u voldoende speeltjes in huis heeft zodat uw huisdier bezig blijft. Andrew Bucher, mede-oprichter en Chief Veterinary Officer, zegt: "Het is echt belangrijk om aandacht te besteden aan uw huisdier tijdens de feestdagen. Als u enig teken van angst of iets dergelijks merkt, moet u zeker door uw dierenarts laten nakijken of er geen onderliggende medische aandoening is, die de manier waarop zij handelen kan verklaren.

Als uw huisdier verder perfect gezond is, kan u kijken naar niet-medische producten om uw huisdier te helpen ontspannen. Er zijn een aantal geschikte natuurlijke remedies en feromonen op de markt, zoals Zylkene, Feliway, Adaptil en Thundershirts, maar onthou dat het een tijdje duurt alvorens ze effect hebben! Koop ze dus ruim op voorhand en laat ze rustig hun ding doen. Het kan ook helpen om een 'veilige plaats' voor uw huisdier te creëren. Dit kan in de vorm van een krat, een mat, of een aparte ruimte waar uw huisdier zelf naartoe kan gaan. Ga ze niet storen als ze in de veilige zone zijn."

Dus laat de feesten, partijen en de decoraties maar komen. Maar vergeet uw viervoeter niet!