Your browser does not support JavaScript! Kerstmis thuis | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Aha, Kerstmis. De mooiste tijd van het jaar. Hoewel er genoeg is om naar uit te kijken, van borrels (eindelijk), tot bijeenkomsten, tot feesten (hoera), is er ook veel tijd voor zorg en liefde thuis. Hier zullen we enkele ideeën doornemen om jouw huisdier bezig te houden en er zo samen thuis een gezellige tijd van te maken. 

Het gezelligste seizoen

Er is niets meer 'Christmassy' dan ontspannen op de bank met een deken, een kopje thee (schrap dat, een feestelijke cocktail) en je harige vriend naast je. Kerst specials, kookshows of die film die je al honderd keer bekeken hebt - alles is toegestaan, behalve het nieuws. Nu meer dan ooit, is het tijd om te ontspannen en te genieten van die kleine momenten van geluk. Geef de pup-corn eens door!

De grote traktatie jacht

Als je een huisdier-ouder bent, herken je de pure opwinding op het gezicht van je huisdier wanneer je een zakje met lekkernijen openscheurt. Til die ervaring deze Kerst naar een hoger niveau met een speurtocht (bonuspunten als je feestelijke snacks gebruikt!). Gewoon verbergen rond het huis en kijk hoe je harige vriend zijn weg snuffelt. Vergeet niet om kleine stukjes te gebruiken om overvoeding te vermijden.

De weldaad van verzorging

Een pamper sessie kan een heerlijke traktatie zijn: het gaat vooral over de rustige en ontspannende ervaring. En als je erover nadenkt, verzorging heeft zoveel voordelen voor je huisdier: Het verwijdert vuil, klitten en dode haren; biedt een kans om te controleren op vlooien; bevordert het algemeen welzijn en is gewoon een geweldige kans om quality time doorbrengen met je beste vriend. Borstel de vacht van je huisdier, knip hun nagels en reinig hun ogen en oren. Aan het einde van een borstelbeurt, zal je huisdier niet alleen een glanzender bontjas en helderder ogen hebben, maar ook een extra verzorgd en gelukkig gevoel.

Alsmaar pret en spelen

Dieren houden van speeltijd: het is leuk en het schept een band tussen huisdieren en hun eigenaren. Maar als je wat tijd te doden hebt, waarom leer je je viervoeter geen nieuwe truc? Huisdieren van alle leeftijden vinden nieuwe dingen leren stimulerend. Je kan ze commando's leren als ‘zit’, ‘blijf’ of ‘kom’ (en trouwens, geloof degenen niet die zeggen dat katten geen instructies kunnen volgen!). Er staan een berg tutorials online die het proces stap-voor-stap uitleggen: we vinden dit voor honden (hoe handen te schudden) leuk.

Deze kerstvakantie is misschien een kans om dingen te doen waar je normaal geen tijd voor zou hebben - inclusief je huisdier trakteren op een paar verrassingen.