Your browser does not support JavaScript! Schoonmaaktips voor eigenaren van huisdieren | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Je huis schoon houden als je huisdieren hebt, kan een moeilijke klus lijken die niet voor iedereen weggelegd lijkt. Maar dat is alles behalve waar! Om rommel van huisdieren te vermijden, moet je een paar tips hebben, maar het vooral ook bijhouden.

1. De oorlog tegen huisdierenharen

Haar nestelt zich overal: op tapijten, sofa's, gordijnen, ons gezicht ... Dus om te voorkomen dat je huis een gigantische haarbal wordt, moet je ten minste één keer per week stofzuigen. U kunt de klus echter draaglijker maken met behulp van een zakloze, sterke stofzuiger. Een paar latexhandschoenen of een droge spons doen het ook geweldig op kleding en bekleding: wrijf ze over de oppervlakken om haar op te vangen en spoel ze af onder stromend water.

2. Borstel uw huisdier regelmatig

Door uw huisdier te borstelen, vermindert u de hoeveelheid vacht en vuil in uw huis. En als je een paar doekjes voor huisdieren klaar legt bij de deur, kun je modderige poten en kwijl afvegen voordat alles op je vloer wordt uitgesmeerd. Als u geen doekjes voor huisdieren hebt, gebruik je gewoon een vochtige handdoek.

Voor katten en honden die regelmatig buiten zijn, raden we aan om ze van tijd tot tijd te wassen om te voorkomen dat vuil en geuren in uw bekleding terechtkomen. Het zal je huisdier ook geweldig doen voelen.

3. Fris je huis op

Andere tips om geurtjes in huis te vermijden, zijn dagelijks minstens tien minuten je huis verluchten en zo vlug mogelijk klonten in de kattenbak opruimen. Gebruik Simple Solution Stain & Odour Remove om oppervlakken te desinfecteren en ongelukjes op te ruimen.

4. Houd de spullen van je huisdier opgeruimd

Een simpele doos om speelgoed op te bergen, kan echt helpen om je huis er opgeruimder uit te laten zien. We geven graag een paar speelgoedjes en wisselen deze regelmatig, zodat onze huisdieren kunnen blijven spelen.

Of je nu met een kleine kitten of een enorme mastiff leeft, je weet dat de meeste huisdieren rommelig zijn als ze eten. Om hun eetplekje schoon te houden, vinden we dat placemats een geweldige hulp zijn. Ze zorgen ervoor dat voedsel- en waterkommen bewegen, maar ze absorberen ook gemorst water en houden rondvliegende brokjes in de buurt.

5. Een comfortabel (maar praktisch) bed

Honden en katten slapen vele uren, dus een comfortabel bed is belangrijk. Maar bedden verzamelen stof en bacteriën, dus het is van essentieel belang om er een te kiezen dat gemakkelijk te reinigen is. Als u op zoek bent naar een stijlvol bed dat u gemakkelijk kunt wassen, dan is deze Danish Design-matras zeer aantrekkelijk geprijsd. Het Maritieme model, hoewel duurder, is ook goed: het is warm en wasbaar in de machine.

Ten slotte kunt u een fleece deken gebruiken op het favoriete plekje van uw huisdier om de hoeveelheid haar op de oppervlakken te verminderen. En huisdieren houden ervan om erop te slapen!

Want tenslotte zijn ze, ondanks al het stofzuigen en wassen, nog steeds onze beste vrienden. En we zouden niet zonder hen kunnen leven.