Your browser does not support JavaScript! 7 ongelofelijke feiten over hondenrassen | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Deze week hebben we wat onderzoek gedaan naar enkele verschillende rassen en deze enigszins verrassende feiten ontdekt. Misschien ontdek je iets nieuws over je eigen harige vriend ...

1. Een wolf in de kleren van een Shih Tzu

Enigszins verrassend, de Shih Tzu is een van de oudste gedomesticeerde rassen, en wat DNA betreft, het nauwst verwant met de wolf.

2. Het kapsel van de poedel was niet altijd een fashion statement

Poedels werden oorspronkelijk gebruikt als watervangers en hun onderste helften werden geknipt om ze gemakkelijker te laten zwemmen.

3. Geleidehonden zijn per ongeluk ontdekt

Na WOI keerden gewonde soldaten vaak terug met een verminderd gezichtsvermogen en gehoor. Dr. Gerhard Stalling, een Duitse arts, werd ooit plots opgeroepen en liet een patiënt achter bij zijn eigen hond. Toen hij terugkeerde, gedroeg de hond zich alsof hij voor de patiënt zorgde, wat dr. Stalling op het idee bracht om manieren te zoeken om honden massaal te trainen om de getroffen soldaten te helpen.

4. Een Dalmatiër kan zijn vlekken veranderen

Dalmatische puppy's worden niet met hun vlekken geboren! Ze komen puur wit aan en krijgen hun eerste plekken wanneer ze tussen de 3 en 4 weken oud zijn. Ook blijven ze hun hele leven nieuwe plekken ontwikkelen (zij het in een langzamer tempo!).

5. Die afschrikwekkende jager ... de teckel

Worsthonden werden oorspronkelijk gefokt als voetbank voor kinderen. We maken natuurlijk maar een grapje, maar ze zijn gefokt om dassen te bestrijden, wat eigenlijk nog meer verrassend is.

6. De Newfoundlander heeft ingebouwde flippers

Deze mooie, wollige werkhonden hebben zwemvliezen, waardoor ze uitstekende zwemmers zijn.

7. Kleurrijke tongen

De meeste rassen hebben een roze tong (zoals je zou verwachten) maar de Chinese Shar-pei en de Chow-chow hebben er één die donkerblauwachtig paars is!