Your browser does not support JavaScript! Onze dierenarts geeft zijn visie op verantwoord huisdierbezit | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Onze dierenarts geeft zijn visie op verantwoord huisdierbezit

Huisdierbezit zal tegen het einde van het decennium mogelijk halveren

Een nieuwe analyse geeft aan dat als de recente trends doorzetten, het niveau van 2013 van huisdierbezit tegen 2020 gehalveerd zal zijn.

Veranderende leefpatronen en de kosten van een huisdier zijn waarschijnlijke meewegende factoren in deze afname. In een recent onderzoek over de kosten in verband met een huisdier, gaf 90% van de klanten aan dat ze bereid zouden zijn rond te winkelen voor een betere kwaliteit voer voor hun huisdier als het niet te duur was.

Onze Hoofd-dierenarts zegt:

“Hoewel er veel factoren zijn die hebben bijgedragen aan de daling in bezitaantallen, zoals de stijging van het aantal mensen dat in huurwoningen woont, zijn er zeker tekenen dat huisdierbezit als minder betaalbaar wordt gezien dan eerder het geval was.

Uit een recent onderzoek blijkt dat 73% van huisdierbezitters sterk gelooft dat een huisdier goed is voor de geestelijke gezondheid. Hoewel er vele voordelen zijn aan huisdierbezit zoals gezelschap en het verminderen van stress, is bewezen dat het hebben van een huisdier ons leven verlengt en dieren nuttig kunnen zijn bij het voorspellen van epileptische aanvallen, een lagerer bloeddruk en cholesterol en zelfs als toezicht op de bloedsuikerspiegel van hun eigenaar met diabetes.

Huisdierbezit moet zeker niet worden gezien als een luxe, maar met kosten van respectievelijk € 37.000 en € 20.000 voor een hond of kat gedurende zijn levensduur, zijn velen niet voorbereid op de financiën als het gaat om het bezit van een dier.

Er zijn echter verschillende dingen die eigenaren kunnen doen om de kosten van het bezitten van een huisdier te verminderen en deze waardevolle levenservaring voor iedereen toegankelijk te maken.”

Winkel online
“Dierbenodigdheden kunnen tot 30% goedkoper zijn als u ze online koopt en als het gaat om eten is het een geweldig idee het in bulk aan te schaffen. Grotere zakken gaan langer mee en ze zijn ook goedkoper op de lange termijn. Ook geneesmiddelen zijn online veel goedkoper, wat erg helpt als uw huisdier een chronische aandoening heeft.”

Zorg voor een verzekering
“Een huisdierverzekering kan een levenslijn zijn als uw dier ziek is, maar winkel zorgvuldig. Het is het beste om uw huisdieren te verzekeren voordat ze de leeftijd van zeven jaar hebben bereikt, omdat veel verzekeraars geen oudere huisdieren willen. Vergeet niet dat premies kunnen variëren, afhankelijk van waar u woont en de meeste verzekeraars bieden geen dekking van de kosten van behandelingen in verband met reeds bestaande medische condities.”

Open een spaarrekening
“Het is een goed idee om een spaarrekening te openen zodat u het budget van uw huisdier kunt beheren. Een recent rapport toont aan dat bijna vier op de tien claims door verzekeringsmaatschappijen worden afgewezen en het is het beste om een buffer te hebben in geval van een medische noodsituatie.”

Vergeet de dierenarts niet
“Voorkomen is altijd beter dan genezen. Het is essentieel om regelmatig een dierenarts te zien als u uw huisdier én uw banksaldo gezond wilt houden. Ik heb in het verleden dieren moeten laten inslapen die gemakkelijk hadden kunnen worden gered als hun eigenaren de gezondheidsproblemen hadden gemeld voordat ze onbeheersbaar werden. Ik adviseer dat u uw dier tenminste eenmaal per jaar een controle bij de dierenarts laat doen. Hoe eerder problemen worden ontdekt, des te gemakkelijker - en goedkoper - ze zijn te beheren. Uw huisdier steriliseren is dus een verstandige zet, niet alleen om ongewenste zwangerschappen te voorkomen, maar ook om het risico op een reeks van dure gezondheidsproblemen te voorkomen.”