Your browser does not support JavaScript! Gebitsgezondheid-quiz | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Gebitsgezondheid-quiz

De tanden en het tandvlees van uw huisdier zijn kwetsbaar en vatbaar voor ziektes zoals die van uzelf en gebitsproblemen kunnen regelmatig voorkomen bij huisdieren boven de drie jaar. Behalve dat ze pijnlijk zijn en voor stress zorgen, kunnen de bacteriën in een slecht gebit terecht komen in de bloedbaan en mogelijk de organen aantasten.

Kauw op deze gebits-vragen en ontdek wat u kan doen om de gebitsgezondheid van uw huisdier te beschermen.

1. Welke van deze waarschuwingen brengen mogelijke gebitsproblemen aan het licht bij uw huisdier?
a) Tegenzin om te bewegen
b) Verminderde eetlust
c) Slechte adem
d) Angstig of stressvol zijn wanneer de eigenaar het huis verlaat

3. Wat is de belangrijkste oorzaak van de slechte adem van uw hond (of kat) adem?
a) Honden hebben van nature een slechte adem
b) Het likken aan “zekere” onderdelen van hun lichaam
c) Bacteriën
d) Het eten van sterk ruikende voeding

 

Zie hieronder de antwoorden

 

b & c) Slechte adem en een verminderde eetlust is maar een klein deel van de waarschuwingen die aan kunnen geven dat uw huisdier last heeft van een gebits- of mondaandoening. Andere aanwijzingen kunnen zijn: Verkleurde tanden, gebroken of losse tanden, pijn en bloedend tandvlees en moeite met kauwen of het laten vallen van voedsel tijdens het eten. Het voorkomen van een gebitsaandoening is beter dan het behandelen/genezen omdat gebitsaandoeningen vaak onomkeerbaar zijn. Een regelmatig bezoek aan de dierenarts waar een gebitsonderzoek onderdeel van is, is daarom aan te raden. Ook een goede dagelijkse routine met betrekking tot mondverzorging is aan te raden. Klik hier om ons fantastisch aanbod aan gebitsverzorging, mondspoelingen en hygiëne gels voor uw huisdier te bekijken.
a) Ja. Wat voor voeding u uw huisdier geeft kan een belangrijke rol spelen in het onderhouden en ondersteunen van een goede gebitsgezondheid. Het grotere formaat brokjes zijn, in sommige gevallen, gemaakt om de tanden goed te omhullen voordat het brokje in stukjes breekt. Dit zorgt voor een zachte schraping die helpt om het opbouwen van tandplak tegen te gaan. U kan ons aanbod in gebitsverzorgende diëten hier zien.
c) Bacteriën. Het is een mythe dat honden en katten van nature een slechte adem hebben. Kan u zich voorstellen hoe onze monden zouden ruiken als wij nooit onze tanden poetsen? Stelt u nu eens voor hoe onze monden zouden ruiken als wij voornamelijk vlees en slachtafval zouden eten en nooit onze tanden zouden poetsen! Dit zelfde geldt voor onze huisdieren. Onze selectie in tandenborstels en tandpasta zal uw huisdier een glimlach bezorgen en hem een million dollar look geven. Klik hier om ons aanbod te bekijken.
d) 42. Inderdaad, honden hebben 10 tanden meer dan mensen. Net als mensen worden honden geboren met melktanden, 28 stuks in hun geval. De hond krijgt zijn normale gebit na ongeveer 6 maanden. I tegenstelling tot de hond hebben katten 30 tanden en worden ze geboren met 26 stuks. Snoepjes en kauwbrokjes speciaal voor de tanden zijn op zo’n manier gemaakt dat ze helpen het gebit van uw huisdier schoon te maken. Om ons aanbod aan gebitssnoepjes te bekijken klik hier.
a) 80%. Vanuit verschillende studies is gebleken dat tot aan 80% van de honden boven de drie jaar last heeft van enige vorm van gebitsproblemen. Goede mondgezondheid is meer dan alleen een frisse adem. Het verwijderen van opgebouwde voedselresten en tandplak is de sleutel tot het vechten tegen bacteriën. Het niet behandelen kan in sommige gevallen zorgen dat bacteriën in de bloedbaan terecht komen en mogelijk organen beschadigen. Kauwspeeltjes zijn ontworpen en gemaakt om de opbouw van tandplak en tandsteen te verminderen. Klik hier om ons aanbod kauwspeeltjes te bekijken.