Your browser does not support JavaScript! De voordelen van graanvrij voedsel | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

De juiste keuzes maken voor uw huisdier kan soms overweldigend zijn, vooral als het gaat om hun dieet en wat er al dan niet in zit. Graanvrij voedsel heeft tal van voordelen, zoals de juiste voedingswaarde bieden, ondersteuning geven bij gewichtscontrole en het verlichten van bepaalde huidproblemen. Hier schetsen we de voordelen van een graanvrije aanpak.

Het stukje voedingswaarde

Elke huisdiereigenaar kent het belang van een goede voeding. Het legt de fundamenten voor een gelukkige en gezonde metgezel en graanvrij voedsel kan een goede keuze zijn voor een evenwichtige voeding. Om te beginnen, zullen de graanvrije opties meestal minder vulmiddel en gemodificeerd maïszetmeel bevatten, een bulk ingrediënt met veel koolhydraten, maar met een minimale voedingswaarde. Daarenboven bevat graanvrij voedsel vaak belangrijke vetzuren, zoals omega-3, een uitstekende manier om een ​​glanzende, glanzende vacht te krijgen. Als u nog niet overtuigd bent, als extraatje, bovenop het leveren van kwaliteit en een complete voeding, is dat een graanvrij dieet zal bijdragen tot het behoud een gezond gebit, wat resulteert in een veel draaglijkere adem, wat ideaal is voor onze harige vrienden die graag (heel) dichtbij komen.

Een gewichtige kwestie

Omdat granen voornamelijk koolhydraten bevatten, kan overschakelen naar graanvrije voeding een gezond alternatief zijn om het gewicht van uw huisdier beter te controleren. Graanvrij voedsel zal doorgaans gemaakt worden met meer vlees en groenten en een beroep doen op gezondere koolhydraten, zoals zoete aardappelen, om ervoor te zorgen uw huisdier zo energiek en bloeiend is als altijd.

Huidproblemen een probleem?

Elk dier is uniek en zal anders reageren op bepaalde voedingsmiddelen en gangbare ingrediënten. Hoewel het niet altijd zo eenvoudig zal zijn als gewoon hun dieet veranderen, kan het soms helpen om een bepaald ingrediënt te vermijden of te verminderen En dat is waar graanvrije voeding kan helpen. Ingrediënten vermijden zoals rijst, soja, maïs en tarwe, en daarbij voedsel geven dat eiwitten van een hogere kwaliteit bevat, kan het risico op roodheid en jeuk verminderen. Graanvrij eten bevatten over het algemeen meer licht-verteerbare koolhydraten en plantaardige eiwitten, zoals erwten. Vergeet echter niet dat het altijd het beste is, om advies in te winnen bij uw dierenarts, als uw huisdier lijdt aan een langdurige huidaandoening, een allergische reactie of symptomen van een intolerantie vertoont.

Weg vervelende vertering

Als u ervoor zorgt dat uw huisdier de juiste voedingsstoffen krijgt, zal dit helpen om hun spijsvertering, hun comfort en hun dagelijks welzijn te verbeteren. In graanvrije voeding zitten vaak heilzame voedingsstoffen zoals voedingsvezels en anti-oxyderende vitaminen, die essentiële functies bij uw harige vriend stimuleren. Van botten versterken en helen tot het behoud van spieren in topconditie.

Tot slot

Onze huisdieren zijn onze familie en om hun leven zo aangenaam mogelijk te maken, kunnen we ervoor zorgen dat we tegemoet te komen aan hun behoeften, zowel voeden als verzorgen. Vergeet echter niet dat, als uw huisdier gelukkig en gezond is met hun huidige dieet, er geen noodzaak is om ze voedingsstoffen te ontzeggen of om te kiezen voor een puur graanvrij dieet. Een nieuwe voeding moet geleidelijk aan geïntroduceerd worden. Wees dus geduldig als u nieuwe recepten wil uitproberen, zodat ze zich op een natuurlijke manier kunnen aanpassen en geen onnodige stress ervaren. Ontdek onze selectie van graanvrije voeding nu en kijk of er iets is wat het beste bij uw huisdier en hun behoeften kan passen.