Your browser does not support JavaScript! Happy Kat Maand | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

September wil zeggen Happy Kat Maand, een kans om iets terug te geven aan je kat en hem of haar met aandacht te overladen. Wij vinden het alvast geweldig om onze katten te laten zien dat we van ze houden, dus hier zijn vier eenvoudige manieren om dat te doen.

Geef ze de beste voeding

Eén van de beste dingen die je kan doen om een gezonde en gelukkige kat te hebben, is ze voeding van goede kwaliteit te geven. Als 'obligate carnivoren' hebben katten een uitgebalanceerd, vleesrijk dieet nodig, dat is aangepast aan hun levensfase (kitten, volwassene of senior). Zorg ervoor dat er 'compleet' op het label staat en streef altijd naar zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Voor een nog meer op maat gemaakt dieet zijn er speciale formules voor verschillende rassen of voor huisdieren met specifieke gezondheidsproblemen (zoals obesitas of huidallergieën). Maar als dit te moeilijk klinkt, vraag dan de dierenarts om je te helpen bij het kiezen van een voer dat geschikt is voor uw kat.

Zorg ervoor dat ze voldoende water drinken

Katten hebben doorgaans weinig dorst, dus ze hebben misschien niet de behoefte om vaak te drinken. Maar (net als wij) hebben katten water nodig voor het goed functioneren van de organen. Water helpt ook om het risico op nierproblemen te verminderen, wat vaak voorkomt bij oudere katten. Als je het beu bent dat je spinnende vriend haar waterbak negeert, kun je haar aanmoedigen om meer te drinken door een paar bakjes water rond je huis te plaatsen (rustige plekken zijn het beste). Sommige katten drinken liever stromend water, dus een waterfontein (of ze laten drinken uit de kraan) kan de ultieme truc zijn om ze geïnteresseerd te krijgen.

Maak er tijd voor vrij

Wij vinden dat verzorgingssessies de perfecte gelegenheid zijn om in contact te komen met onze katten (en ja, we praten ook graag met ze!). De meeste katten houden ervan om geborsteld te worden, vooral als dat een extra kietel achter de oren betekent. Maar als jouw kat niet zo dol is op verzorging, kan je beginnen op de gebieden waar ze het meest gewend zijn om aangeraakt te worden en daar zachtjes borstelen in de richting waarin de vacht groeit. FURminator voor katten is een geweldig hulpmiddel voor katten die een beetje sceptisch staan tegenover een borstel. Het heeft zachte, rubberen vingers die niet alleen je kat masseren, maar ook verrassend veel los haar verwijderen!

Maak dutjes extra gezellig

Heb je ooit gemerkt hoe graag je kat snoozet? Als roofzuchtige dieren is slapen een natuurlijke manier voor katten om energie op te laden en zich voor te bereiden op de jacht. Er wordt zelfs geschat dat volwassen katten gemiddeld 15 uur per dag slapen! We trakteren onze katten dan ook graag op hun eigen fleecedeken. Dus of ze nu op ons bed aan onze voeten ontspannen of in slaap vallen op de bank, het is een eenvoudig hulpmiddeltje dat dutjes en gezellige tijden met "hun mens" nog beter kan maken.

We vinden het belangrijk om speciale dagen, datums en maanden te wijden aan onze harige vrienden. Ze herinneren ons aan de kleine dingen die we kunnen doen voor de gezondheid en het welzijn van onze huisdieren, en hoeveel geluk we hebben dat ze er zijn.