Your browser does not support JavaScript! Home Alone: Hoe lang is te lang? | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Home Alone: Hoe lang is te lang?

Als eigenaren van gezelschapsdieren horen we vaak de verzuchting: 'Ik wou dat ik een hond kon hebben'. Wat met werk, huishoudelijke taken en vakanties, mensen vragen zich af hoe we een harige vriend in ons leven kunnen passen. En hoewel het waar is dat ons leven een beetje rond onze vierbenige vrienden kan draaien, is een hond houden tweerichtingsverkeer, omdat ze zich ook aanpassen aan onze routines. Een eenvoudig voorbeeld is tijdens het werk.

Als je één van de vele huisdierenouders bent, die jongleert om huisdieren en meerdere uren per dag van huis zijn te combineren, hebben we enkele tips om dingen te laten werken. Met een beetje planning hoeft je huisdier geen inbrekers te bevechten, het huis met boobytraps te beveiligen of boodschappen te kopen terwijl je weg bent.

Train je hond om tijd alleen door te brengen

Leren om alleen te zijn maakt deel uit van het leven, of je nu een mens of een hond bent. Het is dus van essentieel belang om onze huisdieren te leren dat alleen zijn geen probleem hoeft te zijn. We raden aan geleidelijk te beginnen en de tijd dat je weg bent op te bouwen, beginnend met een paar minuten per keer totdat ze zich één of twee uur op hun gemak voelen.

Voordat je naar je werk gaat, kan het handig zijn om je hond te moe te maken. Neem ze mee uit voor een mooie wandeling en een snel spelletje apporteren in de ochtend, gevolgd door een lekkere maaltijd. Je kunt je vriend ook een smakelijke traktatie geven voordat je vertrekt, voor positieve versterking. Bij je terugkeer, wees vriendelijk en aanhankelijk (we weten hoeveel ze het hebben verdiend!) Maar probeer te wachten tot ze zijn gekalmeerd. Vergeet niet dat we proberen te voorkomen dat alleen zijn een probleem zou zijn.

Hou ze bezig

Net als wij, houden honden van een lekker dutje, maar vaak zullen ze dit doen als er niets beters te doen is. Zorg ervoor dat je hond bezig blijft met voldoende (kauw)speelgoed. Het is belangrijk dat ze ook mentaal gestimuleerd blijven; dit is niet alleen gezond, maar het zal de tijd ook sneller laten gaan voor hen. Eén van onze favoriete dingen om bij onze honden achter te laten is KONG-speelgoed gevuld met hun favoriete lekkernijen. Ze zullen er uren op kauwen. Puzzelfeeders zijn ook geweldig omdat je huisdier moet ‘werken’ voor hun traktatie of portie voedsel.

Achtergrondgeluiden, zoals een radio, kunnen onze vrienden ook helpen om zich minder eenzaam te voelen. Zorg ervoor dat je rustgevende muziek of een rustige dialogen selecteert, want alles wat te stimulerend is, kan het tegenovergestelde effect hebben.

Laat iemand naar ze kijken

We zullen er niet om liegen: het ideale scenario voor een hondenbezitter is om zijn of haar buddy mee te nemen naar het werk - of op zijn minst meerdere keren per week vanuit huis te kunnen werken. Maar als dit niet mogelijk is, zijn er nog andere oplossingen voor een ​​druk schema. Zoals tijdens de lunch langskomen, een vertrouwde buurman vragen ze mee uit te nemen voor een wandeling of een hondenuitlater inhuren.

Je hond mag niet langer dan 4-5 uur achter elkaar alleen worden gelaten (2 uur als het een puppy of oudere hond is). Net als wij hebben ze regelmatig toiletpauzes en dagelijkse sociale interactie nodig om zich goed te voelen.

Als je ze langere tijd alleen laat, zullen ze hun urine moeten vasthouden, wat niet alleen ongemakkelijk is, maar ook tot urineweginfecties kan leiden. Psychologisch kunnen ze zenuwachtig, destructief of angstig worden. En laten we het belang van regelmatige lichaamsbeweging niet vergeten: onze hondenvrienden hebben minstens een paar sessies van 30 minuten beweging per dag nodig.

Tot slot

Elke hond is anders en sommige zullen beter omgaan met alleen zijn dan andere. Maar met geleidelijke huistraining en zorgvuldige afweging van hun individuele behoeften (toiletpauzes, socialisatie, mentale activiteit en lichaamsbeweging), kan je een routine vinden die voor hen werkt. Want laten we eerlijk zijn, geen enkele hond wit graag zonder hun geliefde eigenaar en het is aan ons om hun tijd (of ze nu alleen of samen zijn) aangenaam te maken.