Your browser does not support JavaScript! 14 manieren waarop je huisdier zegt: 'Ik hou van je' | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Nu Valentijnsdag nadert, dachten we dat we enkele manieren zouden delen waarop je  huisdier laat zien hoeveel ze je waarderen. Ontdek 14 manieren waarop ze op hun eigen speciale manier 'I love you' zeggen.

1. Ze begroeten je bij de deur. Dat moment waarop je thuiskomt van het werk terwijl je huisdieren zitten te wachten achter de deur, is één van de zuiverste uitingen van liefde. Partners, neem hier een voorbeeld aan!

2. Ze volgen je overal. Of je nu de vaatwasser leegmaakt, de boodschappen wegzet of onder de douche staat... daar zijn ze, om naar je te kijken. Huisdieren hangen graag bij je rond tijdens de meest saaie, alledaagse momenten. Dan moeten ze je gezelschap toch op prijs stellen?

3. Ze tikken je aan met hun poot. Toegegeven, soms wil je harige vriend gewoon een brutale hap van je hamburger. Maar ‘pootjes geven’ is ook een leuke manier om aandacht op te eisen. En een teken dat ze met je willen communiceren.

4. Ze zitten aan je zijde. Er is niets leuker dan wanneer je huisdier zich naast je nestelt. Soms zitten ze op schoot, voor uren. Het geeft je een wazig en warm gevoel vanbinnen, ook al moet je nog zo dringend naar het toilet.

5. Ze kijken je in je ogen. Zowel katten als honden zullen oogcontact vermijden, tenzij het met iemand die ze vertrouwen. In feite zien de meeste dieren langdurig oogcontact als een bedreiging. Maar wanneer je huisdier je een zachte, ontspannen blik geeft, betekent dit dat ze zich goed voelen bij jou.

6. Ze brengen je cadeautjes. Katten zijn dol op het geven van geschenken! Muizen, vogels, bladeren ... Honden zullen ofwel speelgoed brengen of vakkundig je spullen vernietigen als het ‘duidelijk’ de tijd is om ze te vervangen. De éne aanpak is al even goedbedoeld als de andere.

7. Ze ‘kneden’ je. Wanneer katten dit te doen, associëren ze je met het gevoel van gezoogd te worden. Met andere woorden, ze voelt zich zo gelukkig en geliefd als toen ze een kitten was.

8. Ze helpen je door een dipje. Wie heeft kippensoep nodig als je knuffels van een hond of een kat hebt? Huisdieren hebben het vermogen om te voelen wanneer je een zware dag hebt en hebben zo hun eigen manieren om dit op te lossen, zoals extra dwaas doen of zichzelf aan je vastlijmen voor emotionele steun.

9. Ze tonen je hun buik. De buik van je huisdier is hun meest kwetsbare lichaamsdeel. Als ze zich op de rug rollen en zich bloot geven, beschouw jezelf dan als een heel bijzonder iemand.

10. Ze geven je een knipoog. Ook wel bekend als ‘kattenkusjes’. Een langzame knipoog is kattencode voor ‘ik hou van je’. Doe je het zelf dan kunnen ze terug knipogen. Het vergt gewoon wat oefening.

11. Ze oordelen niet. Je huisdier maakt zich geen zorgen over leeftijd, geslacht, sociale vaardigheden en gevoel voor stijl. Ze houden van je zoals je bent.

12. Ze slapen met je mee. Als je huisdier naast je wil slapen, is dat een teken van verbondenheid. Dit kan duidelijk zijn wanneer ze op je hoofd willen slapen. Maar slaaponderbrekingen terzijde, een spinnende kat of een tevreden slapende hond aan je zijde, is onmiskenbaar rustgevend.

13. Ze geeft je kopjes. Als een kat haar hoofd tegen je wrijft, wil ze je markeren met haar geur en je claimen als ‘haar bezit’. Een beetje raar, ja, maar wel 100% schattig.

14. Ze vergeven je. Je huisdier heeft geen flauw idee waarom je ze meeneemt naar die ellendige mensen die je "trimmer" of "dierenarts" noemt. En toch zijn ze nog steeds dol op je. Als dat geen pure liefde is!

Dieren hebben een unieke manier om in onze harten te sluipen. Werp een korte blik op hun gedrag en je zal beseffen dat ware liefde geen woorden nodig heeft.