Your browser does not support JavaScript! Hoe laat je je hond zien dat je van ze houdt | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Wist je dat het vandaag de Nationale "Knuffel Je Hond Dag" is? Net als mensen, kunnen sommige honden genieten van knuffels en andere net niet. Dus, als waardering voor hun liefde en kameraadschap, zijn hier enkele andere eenvoudige manieren om je hond te tonen dat je om ze geeft.

Bedenk eens: een hond hebben, is één van de beste dingen in het leven. Dus hoe kunnen we hen, buiten met de normale zaken als voedsel en onderdak, bedanken op een begrijpelijke manier?

Spreek met hen

We beseffen het niet altijd, maar honden reageren veel meer op onze reacties dan we ons realiseren. Volgens Dr Stanley Corin - een expert in hondenintelligentie - kan de gemiddelde hond ongeveer 165 woorden onthouden. En wat nog belangrijker is, bij een onderzoek uit 2016 is gebleken dat honden niet alleen begrijpen wat je zegt, maar ook hoe je het zegt.

Dus terwijl je hond kan reageren op één van de woorden die ze kennen of omdat je met een hoge piepstem spreekt, wij weten nu dat het de combinatie van de twee is die onze hondenvrienden echt aanspreekt. Dit is het perfecte excuus om een gek hondenstemmetje te gebruiken. Wat kunnen we zeggen? Wij houden van onze hond en we zijn niet bang om het te tonen!

Kom dichterbij

We hebben gezien hoe woorden en complimentjes je helpen om te communiceren met je harige vriend. Maar hoe zit het met je lichaamstaal? Nou, dit is net zo belangrijk.

Knuffels, dutjes en aaien over de buik, allemaal geweldige manieren om te communiceren met je hond. Dus zelfs als je ze maar 20 minuten per dag de volle aandacht kan geven, zullen die 20 minuten je ver brengen. Je harige vriend doet niets liever dan dicht bij jou zijn en simpele gebaren als een kriebel achter hun oren, laat hen weten dat je om ze geeft.

Geniet samen

Honden zijn fysiek van aard en moeten actief blijven om gelukkig te zijn. En wie beter dan hun favoriete mens om samen met hen te bewegen? Ommetjes, dollen en vrij rondrennen in het park hoort allemaal bij het hond zijn (en zijn een directe weg naar het hart van je hond).

Zelfs een truukje aanleren kan je hond veel voldoening geven. Wanneer je samen kan werken om een doel te bereiken, versterk je de band met je hond. Vermeng dit met positieve versterking, en je hebt de meest effectieve manier om een ​​hond zich te leren gedragen.

Van de klassieke 'Flinke jongen!’ tot een ​​spelletje apporteren, wat al die dingen met elkaar gemeen hebben is dit: ze vertellen je hond dat je er voor hen bent. Je pup leren kennen is een leuk proces. Welke manier je ook kiest om jullie band te versterken, het belangrijkst is, dat je aanwezig bent.