Your browser does not support JavaScript! De huisdieren hitparade | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Huisdieren parade. Naar welke radio stations luisteren huisdieren het liefst?

We hebben onderzoek gedaan om erachter te komen waar huisdieren graag naar luisteren als hun eigenaar weg is. Dit onderzoek hebben we gedaan omdat 58% van de mensen aangeeft dat ze muziek aan laten staan thuis en 28% geeft aan dat ze dit soms doen, afhankelijk van hoe lang ze weg zijn. Een klein aantal mensen laten hun televisie aan staan.

Vroeger werd er gedacht dat alleen mensen van muziek houden. Echter, het is bewezen door verschillende studies dat dieren onze interesse in muziek delen. Als onze huisdieren lid worden van de familie, blijven we zoeken naar nieuwe manieren om het ze zo comfortabel mogelijk en blij te maken, er van uitgaande dat ze dezelfde dingen leuk vinden als de rest van de familie.

Toen er gevraagd werd aan de mensen wat voor muziek ze over het algemeen aan laten voor onze harige vrienden, vertelde ongeveer de helft van de mensen (47%) dat hun huisdieren het fijn vinden om naar gepraat en muziek te luisteren zoals Qmusic, Radio 538 en Skyradio. Het volgende populaire genre van muziek is klassieke muziek waarschijnlijk doordat het zo kalmerend is. Interessant, niemand die met het onderzoek heeft meegedaan, geeft aan dat hun huisdieren de klanken van RnB, jazz of reggae leuk vinden.

Als het op de TV aankomt, laat bijna niemand de TV aan omdat ze bang zijn dat het brandgevaarlijk is en omdat de huisdieren het niet interessant vinden. Maar voor diegene die wel de TV aan laten geeft 21% aan dat hun huisdieren het prettig vinden om naar dierenprogramma’s te kijken, gevolgd door documentaires. Interessant genoeg komen deze reacties overeen met een recente studie die gedaan is door lyena Hirskyj-Douglas van de Universiteit van Central Lancashire. Hirskyj heeft ondekt dat honden een voorkeur hebben om naar andere honden te kijken, al is het wel zo dat het geluid van het programma ze aantrekt om te kijken.

Andrew Bucher, Hoofd dierenarts bij MedicAnimal voegt hieraan toe: "Hoewel ik moet benadrukken dat huisdieren niet te lang alleen thuis moeten blijven, moeten de eigenaren zich er wel van bewust zijn dat hun huisdieren zich alleen gaan voelen, dus moeten ze er voor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen door bijvoorbeeld de radio of televisie. Het is gebruikelijk dat honden last hebben van verlatingsangst, dit kan leiden tot problematisch gedrag, zoals kauwen op spullen, krassen op de deuren en huilen. De radio aanlaten kan helpen om de hond kalm te houden.