Your browser does not support JavaScript! 5 huisdierfeiten die alle huisdiereigenaren herkennen | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

5 huisdierfeiten die alle huisdiereigenaren herkennen

Liefde maakt blind” zegt men. Wij, bij MedicAnimal, hebben alle dieren lief, jong of oud, en groot of klein. Een huisdier is niet altijd rozengeur en maneschijn en daarom deze week: 5 feiten die huisdiereigenaren moeten weten.

1) Hete zomer! Als het warm is, gaan mensen zweten om onze temperatuur te kunnen regelen. Honden en katten hebben wel een aantal zweetklieren, voornamelijk in de poten, maar zweten niet zoveel als mensen. Door te hijgen, vermindert uw hond de warmte in zijn lichaam. Katten hebben een aantal manieren om de lichaamstemperatuur te regelen. Ze zoeken de schaduw op en, zoals u misschien al gemerkt heeft, maken ze zich dan ook niet al te moe door veel te bewegen. Geen wonder dat katten er altijd zo ‘cool’ uitzien.

2) Harige bedoeling. Katten hebben ongeveer 20.000 haren per vierkante centimeter! Dat is heel veel haar en dus ook de reden waarom we zoveel moeten stofzuigen. Wist u dat katten ook kleine spieren hebben, musculus arrector pili genaamd, die verbonden zijn met de haarzakjes? Het zijn deze spieren die ervoor zorgen dat de haren van uw kat omhoog gaan staan. Katten die veel buiten zijn verliezen meer haar in de lente en herfst. Katten die meestal binnen zitten, verliezen hun haren heel het jaar door.

3) Goede snuit!. Katten hebben een veel beter reukvermogen dan mensen. Dit komt omdat ze meer geurgevoelige cellen hebben. Ze gebruiken hun reukvermogen om te zoeken naar voedsel, een partner en om hun territorium te vinden. Honden hebben zelfs een nog beter reukvermogen. Honden ruiken tussen de 10.000 en 100.000 keer beter dan wij. Is het daarom verwonderlijk dat ze al jaren gebruikt worden door mensen vanwege hun uitmuntende reukvermogen? Tenslotte is er ook nog een goede reden waarom de neus van de honden altijd nat is. Het vocht helpt om de geur te vangen en deze geur vast te houden. Dit vocht wordt uitgescheiden door speciale klieren in de neus.

4) Veel mensen geloven dat honden alleen zwart-wit kunnen zien, maar dit is een veel voorkomende mythe. Uit recente studies is gebleken dat honden een beperkt aantal kleuren kunnen zien en niet het gehele spectrum. Waar wij de 7 kleuren van het spectrum kunnen zien, van rood naar violet, zien honden alleen de kleuren blauw, geel en grijs. Dus die mooie fel gekleurde halsband die u gekocht heeft, ziet er waarschijnlijk heel saai uit voor Boris.

5) Viezerik! Regelmatig borstelen is goed voor uw hond, maar vergeet niet dat ze borstelen misschien helemaal niet fijn vinden. Om ze te laten wennen, kan u ze best eerst kort borstelen en deze tijd steeds een beetje verlengen. Zoals de meeste katteneigenaren misschien wel weten, kunnen katten enorm ijdel zijn als het gaat over zichzelf verzorgen. Urenlang zijn ze elke dag bezig om hun vacht te verzorgen. Als uw kat ouder wordt, hebben ze wel wat hulp nodig. Langharige katten hebben meer verzorging nodig dan kortharige katten.