Your browser does not support JavaScript! We houden van adopteren | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Dieren hebben de kracht om levens om te gooien. Hun onvoorwaardelijke liefde en speelse aard heeft een impact op het leven van alledag, terwijl hun loyale gezelschap een langdurig effect op ons geluksgevoel heeft. Elke kat en hond verdient een liefhebbende thuis, maar vandaag bekijken we de hartverwarmende voordelen van de adoptie van een huisdier, voor hun, maar zeker ook voor ons.

Elk huisdier verdient een gelukkig leven

De meest voor de hand liggende en één van de meest nobele redenen om een ​​huisdier te adopteren, is dat je in wezen hun leven redt. Door ongeschikte omgevingen, slechte thuissituaties en overbevolking, worden er dagelijks katten en honden in de steek gelaten of aan dierenasielen gegeven. Door een huisdier uit een asiel te adopteren, geef je ze een mooie toekomst en een veilig, comfortabel leven, wat ze anders nooit (meer) zouden hebben.

Beste vrienden voor altijd

Niet elke adoptie zal van een leien dakje gaan en sommige geadopteerde huisdieren hebben mogelijk wat meer aandacht en geduld nodig dan anderen, maar de onvergelijkbare liefde en affectie die je van een geadopteerd dier krijgt, is van een andere orde. Door ze opnieuw te leren vertrouwen of eenvoudigweg door ze op hun buikje te wrijven, zal je een ongeëvenaarde dankbaarheid in de plaats krijgen.

Harige budgetten

Wat je zeker niet mag vergeten, zijn de kosten bij het aankopen van huisdieren en hoe een adopotie van een dier goedkoper kan zijn. De vergoeding is niet alleen veel lager, maar ze omvat meestal ook de relevante vaccinaties en behandelingen die essentieel zijn om je huisdier veilig en gezond te houden. Dat betekent meer geld om te besteden aan dierentraktaties!

Zo goed als yoga

Om het eenvoudig te stellen: een dier adopteren is goed voor de ziel. Van een band opbouwen met een huisdier dat misschien nooit eerder een gelukkig leven heeft gekend tot de bewezen rustgevende invloed van dieren op hun eigenaren. De voordelen zijn eindeloos, zoals endorfines die vrijkomen tijdens de dagelijkse wandelingen en het opbeurende effect van spelen met een nieuwsgierige kat.

Goed begonnen is half gewonnen

Een huisdier adopteren is iets wat we altijd zullen aanmoedigen, om bovenstaande en nog veel meer redenen, maar we moeten wel beseffen dat sommige van deze dieren een traumatisch leven hebben gehad. Wees daarom bereid om er wat energie in te stoppen. Dit is de beste manier om de stap voor te bereiden. Maar het idee dat een hartverwarmende relatie en een levenslange band de beloning zal zijn voor je geduld, is een geweldige motivator en het zal echt de moeite waard zijn. Hieronder staan ​​enkele tips om de overgang van het dierenasiel zo soepel mogelijk te maken en om je nieuwe huisgenoot zich zo snel mogelijk thuis te doen voelen.

  • Zorg dat je de essentie in huis hebt

Het is belangrijk om te weten welke essentiële zaken je moet hebben voor je huisdier, zoals welke voeding en trainingssnacks, de juiste verzorgingsproducten en een bed om zich elke nacht veilig in te voelen. Maak een lijst en plan de aankopen, voordat je nieuwe beste vriend bij je intrekt.

  • Ontwikkel een routine

In het begin is alles nieuw en een beetje eng, zowel voor jou als voor je huisdier. Een routine helpt structuur te brengen en zorgt ervoor dat je harige je kan vertrouwen. Het zal een tijdje duren voor ze helemaal gesettled zijn, maar een vaste structuur zal echt helpen om de zaken stressvrij te houden.

  • Geef ze de ruimte

Je nieuwe huisdier zal zo dankbaar zijn voor hun nieuwe 'thuis voor altijd', maar al deze verandering kan overweldigend zijn. Geef ze ademruimte en respecteer hun (te verwachten) bevingen, want dat is de beste manier om ze op natuurlijke wijze te laten wennen.

  • Training is een optie

Sommige huisdieren komen met perfecte manieren op zak, maar andere hebben mogelijk wat hulp nodig. Je hier bewust van zijn en beseffen dat training nodig kan zijn, is een goede zaak en hier actie op ondernemen zal de juiste oplossing zijn. Training maakt van je huisdier niet alleen een voorbeeldige huisgenoot, maar zal ook de band versterken en zorgen voor goed gedrag in de toekomst.