Your browser does not support JavaScript! Leven na lockdown | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Zoek voor voer, speelgoed, supplementen, enz.
Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een gezond, en blije hond of kat!
Voorgestelde producten
  • MedicAnimal - care with a conscience

Na maandenlang thuis te zijn geweest in het gezelschap van je donzige metgezel, is de dag eindelijk aangebroken waarop je weer aan het werk kunt. Voel je je hierdoor opgelucht? Een beetje ongemakkelijk misschien? Huisdieren achterlaten (al is het maar voor een paar uur) is immers nooit gemakkelijk. Dus hoe kan je je huisdier leren zich thuis goed te voelen terwijl je jullie je allebei aan de normale routines aanpast? Hier zijn onze tips voor een soepele overgang.

Wat je kan doen om je huisdier voor te bereiden

  1. Tijd doorbrengen in aparte kamers. Terwijl je nog steeds thuis bent, moedig je je huisdier aan om alleen hun dag door te brengen door langzaam de tijd die je uit elkaar bent te verlengen. Door de hoeveelheid aandacht langzaam te verminderen, zal je huisdier leren om zichzelf te bezig te houden en meer onafhankelijk te zijn.
  1. Begin met routine-veranderingen door te voeren. Zijn de tijden voor de voeding, verzorging of wandelingen veranderd terwijl jullie in lockdown waren? Verander ze dan geleidelijk terug naar hoe ze ervoor waren. Zonder het te beseffen, zal je huisdier zich in een mum van tijd aanpassen aan het nieuwe normaal.
  1. Verlaat het huis vaker. Laat je hond thuis tijdens het uitgaan om andere redenen dan wandelingen (zoals afspraken, uitstapjes naar de winkel of andere boodschappen). Dit zal hem leren om zich meer comfortabel te voelen als je weg bent. Vergeet niet om geen ​​gedoe te maken als je weggaat of terugkomt. Je huisdier moet je vertrekken en aankomsten zien als iets natuurlijks.
  1. Verberg lekkers rond het huis. Denk ‘traktatie schattenjacht’! Strooi wat lekkers op verschillende plekken in het huis ongeveer een uur voordat je eropuit trekt. Dit spel is zeer geschikt voor zowel honden en katten omdat het tegemoet komt aan een aantal van hun meest basale instincten, zoals op zoek gaan naar voedsel, snuffelen en jagen.
  1. Geef je hond iets om op te kauwen.Kauwspeelgoed, dental snacks, mergpijpen... Kauwen is zeer ontspannend voor honden. Plus, deze speciale traktaties bevorderen gezonde tanden en tandvlees. Je kan ook dingen mengen door een KONG speelgoedje met pindakaas te vullen, het in de vriezer te doen en het aan je hond te geven wanneer je het huis verlaat. Leuk en lekker!
  1. Voorzie ‘buiten’-afleiding voor je kat. Katten houden van een goed uitzicht, vooral wanneer ze vanop een hoge plek als een krabpaal of een kussen door een raam kunnen kijken. Veel katjes zullen urenlang gelukzalig het leven buiten observeren vanop de vensterbank: van zoemende vliegen tot hun all-time favoriet: vogels! En als het nodig is om haar iets actiever te houden, kan dat makkelijk met deze Trixie Treat Ball.
  1. Elke dag quality time doorbrengen. Je huisdier laten wenen aan alleen thuis zijn, is even belangrijk als quality time met ze door te brengen. Toon ze hoezeer je van ze houdt, door een bepaalde tijd van de dag alleen met hen bezig te zijn, zoals relaxen op de bank of samen spelen.

Wat moet ik doen als mijn huisdier lijdt aan verlatingsangst?

De meeste dieren willen hun eigenaars liever nooit uit het oog verliezen, maar sommige kunnen het uiterst moeilijk hebben om alleen te zijn. Dit staat bekend als verlatingsangst en komt vaker voor bij honden.

Als je hond zeer onrustig wordt wanneer je het huis verlaat (janken, hijgen of spullen vernielen), probeer ze dan heel langzaam te laten wennen aan alleen zijn, tot ze zich voldoende comfortabel voelen in hun eentje. Volg de bovenstaande tips en (indien mogelijk), vraag dan een vriend of buur om je huisdier de eerste paar dagen dat je weg bent in de gaten te houden. Voor extra ondersteuning, kan je een natuurlijk kalmerend product gebruiken.

Vraag je je af hoe lang je een hond of kat alleen kan laten? Dan ben je misschien ook geïnteresseerd in dit andere artikel.