Your browser does not support JavaScript! Lichtere avonden, langere wandelingen | MedicAnimal.nl
Ga naar inhoud Ga naar navigatie
Voorgestelde producten

Nu het 's avonds wat langer licht is en de temperaturen zachter worden, kan je optimaal genieten van je dagelijkse wandeling met enkele handige tips voor buitenbenodigdheden, evenals enkele tips om je voor te bereiden op het vlooien- en tekenseizoen.

Goed voor jou, goed voor je hond

Naar buiten gaan in de frisse lucht is een instant stemmingsverbeteraar, vooral als de zon schijnt. Regelmatig een stevige wandeling maken is de perfecte oefening om ons fit en gezond te houden en het zal ook je hond deugd doen, door zijn algemene humeur te verbeteren en het risico op obesitas, artrose en diabetes te verminderen.

Wees voorbereid

Zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt om het meeste uit je wandeling te halen, te beginnen met een halsband met een ID-tag en een betrouwbare riem. Of je nu kiest voor een uitschuifbare flexi-optie of de voorkeur geeft aan de veiligheid van een harnas, het is belangrijk dat je erop kunt vertrouwen dat je hond veilig is tijdens de wandeling. Als je hond minder enthousiast is, leg dan wat lekkers klaar als beloning. Pas wel op dat je niet te veel geeft, maar moedig hem aan met iets lekkers om de ​​positieve ervaring te versterken en hem in de toekomst enthousiaster te maken voor wandelingen. En tot slot, het meest essentiële stuk uitrusting - poepzakjes! Een verantwoordelijke eigenaar zijn, betekent op alles voorbereid zijn, dus hier vind je tal van mogelijkheden.

Langzaam maar zeker

Na maanden wandelen in het donker en in de kou, kan het zijn dat je huisdier (en jijzelf) niet meer gewend is aan langere wandelingen. Als dat het geval is, is het een goed idee om je hond voor en na het uitlaten te observeren. Als ze wat oefening nodig hebben, begin dan het tempo en de afstand heel geleidelijk te verhogen, zodat ze zich op hun gemak voelen. Als ze echt moeite hebben om langere wandelingen te maken, neem dan wat werpspeelgoed of een bal mee om de wandeling leuker en extra stimulerend te maken.

Voor de pro's

Als je hond de lange, bochtige wandelingen heeft gemist en iets nodig heeft dat hem net dat beetje extra stimuleert, probeer dan eens samen te rennen in plaats van te wandelen. Lees hierons artikel voor meer tips over samen joggen met je hond.

Een woordje over vlooien en teken

Halsbanden en spot-on behandelingen zijn snelle oplossingen om parasieten aan te vallen, maar als je de levenscyclus van vlooien en teken begrijpt, kan je ze helemaal voorkomen. Dit is wat je moet weten:

Vlooien hebben een levenscyclus van vier fasen: van ei tot larve tot pop en uiteindelijk tot volwassen dier. Als poppen (stel je een cocon voor), kunnen ze geduldig tot een jaar wachten tot er een gastheer in de buurt is, voordat ze volwassen worden. De volwassen vlo zal zich dan aan je huisdier hechten en zich voeden met hun bloed. Kortom, geen fraai plaatje!

Teken zijn kleine, ronde spinachtigen die zich ook voeden met bloed. Ze variëren in grootte en kunnen, wanneer ze volgezogen zijn, lijken op een gladde koffieboon. Bij jouw huisdier vind je ze in gebieden met weinig haar: rond de oren, het gezicht of de buik. Het tekenseizoen loopt van maart tot november, dus het is belangrijk om nu actie te ondernemen wanneer je huisdier het meeste risico loopt.

Uw huisdier beschermen tegen vlooien en teken

Spot-on pipetten zijn geweldige opties voor het voorkomen van vlooien en teken. Bovendien kan de juiste keuze van halsband een hond beschermen tegen teken, muggen en zandvliegen.

Tabletten tegen parasieten, in combinatie met spotbehandelingen, zullen volwassen vlooien doden en de ontwikkeling van de eitjes stoppen.

Controleer je huisdier regelmatig op teken en gebruik indien nodig een tekenverwijderaar.

Als je twijfelt over de juiste behandeling voor jouw huisdier, neem dan contact op met onze diergezondheidsadviseurs! We helpen je bij het kiezen van het juiste product voor je harige vriend.